Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Deze coureurs azen op het Williams-stoeltje van Sargeant

Negentien van de twintig stoeltjes zijn bevestigd voor het Formule 1-seizoen van 2024. Alleen Logan Sargeant weet nog niet of hij volgend jaar in de koningsklasse rijdt. Wie zijn de concurrenten voor het laatste zitje bij Williams?

Sargeant Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nu we langzaam maar zeker richting het einde van het Formule 1-seizoen gaan, zijn de stoeltjes voor het volgende jaar al zo goed als gevuld. Er is nog slechts één zitje te vergeven op de F1-grid van 2024: het stoeltje naast Alex Albon bij Williams. Op dit moment rijdt Logan Sargeant daar, maar hij heeft nog geen contractverlenging gekregen.

Of hij die gaat krijgen, is ook nog niet zeker. De Amerikaan scoorde dit jaar nog geen punt voor het team en crasht regelmatig met een forse schadepost als direct gevolg. Ondertussen staan er genoeg (jonge) coureurs klaar om te debuteren in de F1.

Toch lijken er maar een handvol rijders echt een kans te maken op het zitje bij Williams, voor sommigen zelfs een héle kleine kans. We nemen je mee langs de mogelijke vervangers van Sargeant, mocht hij toch geen contractverlenging krijgen.

Mick Schumacher

Geen onbekende in de Formule 1-wereld. Mick Schumacher reed tot voor kort nog voor Haas, maar werd na tegenvallende resultaten aan de kant gezet. De banden met Ferrari werden verbroken, maar als derde rijder van Mercedes heeft hij nu een kleine link met Williams, dat motoren afneemt van het Duitse F1-team.

Toto Wolff kan een goed woordje doen en veel erger dan nul punten scoren kan toch niet, maar een écht sterke indruk heeft Schumacher niet achtergelaten in zijn F1-tijd bij Haas. Toch blijft hij in beeld, want welke coureur met F1-ervaring is nu wel beschikbaar?

Liam Lawson

Ondanks een aantal fraaie invalbeurten - en mogelijk nog een in Qatar - heeft Liam Lawson geen zitje bemachtigd binnen de Red bull-familie. Althans, geen vaste voor in '24. Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo blijven rijden voor AlphaTauri en Max Verstappen en Sergio Perez rijden voor Red Bull.

Zelf liet Lawson ook al weten dat hij een Red Bull-coureur is en niet aast op een zitje, maar wie weet heeft hij een kans bij Williams om een jaar wat ervaring op te doen. Red Bull zou de Nieuw-Zeelander kunnen uitlenen en een bedrag naar Williams kunnen sturen, om Lawson vervolgens weer terug te nemen.

Pourchaire en Vesti

Formule 2-coureurs Theo Pourchaire en Frederik Vesti strijden op dit moment voor de titel in hun klasse en wie er bovenaan eindigt, staat natuurlijk in de spotlights. Ook bij de F1-teams. Pourchaire leidt het klassement met een voorsprong van 191 punten op de 166 punten van Vesti (met nog één weekend met sprintrace en hoofdrace te gaan), maar tóch maakt Vesti misschien net wat meer kans.

Vesti is namelijk Mercedes-junior en hoewel hij niet gelieerd is aan de Williams coureursopleiding, is het eerder genoemde linkje met Mercedes en Williams er wel. Bij Pourchaire zit dat anders: hij is onderdeel van de Sauber Academy, maar uiteindelijk komt het met enige regelmaat voor dat er mensen uit andere opleidingen worden gehaald. Beide heren maken nog kans.

Felipe Drugovich

Felipe Drugovich kennen we als de test- en reserverijder van Aston Martin en als Formule 2-kampioen van 2022. Helaas was er dit jaar voor hem geen ruimte bij Aston en moet hij vanaf de zijlijn toekijken, maar ook hier geldt dat zijn werkgever hem kan parkeren bij Williams - eventueel met wat geld.

Een andere optie? Drugovich overnemen, want met Fernando Alonso en Lance Stroll als rijders bij Aston Martin is het nog maar de vraag wanneer er wel plek is voor de Braziliaan.

Genoeg opties voor Williams dus, maar verkiest het Britse team een van bovenstaande coureurs boven Sargeant en een zak met miljoenen die hij naar verluidt meeneemt? De tijd zal het leren.

Wie zie jij graag bij Williams? Laat het weten in onderstaande poll en/of de reacties!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore