Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Eerste Nederlandse succes een feit in Dakar Rally 2024

Janus van Kasteren heeft de proloog van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De titelverdediger troefde Ales Loprais (Praga) en Mitchel van den Brink (Iveco) op solide wijze af.

Van Kasteren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI

De 46e editie van de Dakar Rally werd ook bij de trucks afgetrapt met een proloog van 27 kilometer. De uitslag bepaalt de startvolgorde voor de eerste etappe, op de top tien na. De winnaar krijgt namelijk als eerste de keuze vanaf welke positie hij of zij op zaterdag wil starten. Uiteindelijk ging die eer naar titelverdediger Janus van Kasteren, die de proef voltooide in 19:34 en zo de snelste tijd reed.

Traditioneel doen er weer veel Nederlanders mee en er zijn er heel wat bij die Van Kasteren van de troon willen stoten. Mitchel van den Brink, ook actief in een Iveco, kwam in de proloog het dichtst bij met de derde plaats, 45 seconden achter Van Kasteren en 29 seconden achter de sterke Tsjech Ales Loprais (Praga).

Pascal de Baar eindigde op de vijfde plaats. Zijn aanloop was vrij bijzonder, want de trucker verving op het laatste moment de geblesseerde Martin Soltys bij Tatra. Jaroslav Valtr, zijn teamgenoot, zette de vierde tijd op de klokken. Morgen gaat de rally écht beginnen met een loodzware etappe van 414 kilometer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024