Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Gaat Verstappen het lastig krijgen in Singapore? "Dan is het tot ziens!"

Gaat Max Verstappen in Singapore net zo heersen als in de andere races van dit seizoen? Of gaat het juist lastiger worden omdat de omstandigheden op het stratencircuit zwaarder zijn dan in andere races en Verstappen er nog nooit gewonnen heeft? Tom Coronel denkt wel te weten wat er gaat gebeuren.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen stond wel twee keer op het podium in Singapore, maar een overwinning heeft hij nog nooit mogen vieren op het Marina Bay Street Circuit. En hoewel de Red Bull-coureur bezig is aan een geweldige reeks van overwinningen, lijken de kansen voor de concurrentie op een zege in Singapore groter dan op andere circuits.

Tom Coronel is er echter van overtuigd dat de Nederlander gewoon zijn elfde zege op rij gaat boeken dit weekend. "Vorig jaar was Max al oppermachtig. Dat zag je in de kwalificatie, daar was ie echt fiks sneller, maar moest hij naar de pits omdat ze te weinig benzine aan boord hadden", vertelt Coronel in de RacingNews365-podcast. "Dat is de reden waarom ie achteraan (8ste plek, red.) startte."

En daarna werkte op zondag het weer niet mee voor Verstappen. "De race werd uitgesteld en toen lag er een moeilijk opdrogende baan. Dan kan je niemand inhalen op een opdrogende baan op een stratencircuit, hij schoot ook rechtdoor toen ie Norris wilde inhalen. Als deze race of helemaal nat of helemaal droog is en hij start gewoon vooraan, dan is het tot ziens. En dat vooraan starten had hij eigenlijk vorig jaar al in de pocket. Ik maak me geen zorgen."

Ook Formule 1-kenner Ruud Dimmers verwacht geen problemen voor Verstappen. "Als het al een keer tegen zou zitten, dan is het in zo'n race. Maar puur op basis van snelheid en in de vorm waarin hij zit, dan moet er iets raars gebeuren wil hij niet winnen", verwacht Dimmers.

Wat kan dan nog roet in het eten gooien? De omstandigheden tijdens de race. Want Singapore is een van de zwaarste races van het jaar, legt Coronel uit. "De luchtvochtigheid maakt het lastig. De warmte en vochtigheidsgraad tussen die gebouwen, dan is het net alsof je niet genoeg zuurstof krijgt. Alsof je maar de helft krijgt van normaal. En dat maakt het extra moeilijk. Tevens is het de langste Grand Prix die op de kalender staat. Dat maakt het zo zwaar."

Bekijk hieronder de fout van Verstappen vorig jaar.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore