Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Vijf (!) nieuwe gezichten kruipen achter het F1-stuur vanavond in Mexico

Hoe de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Mexico ook gaat lopen, de uitslag van de eerste vrije training zal een opvallende zijn. Maar liefst vijf rookies zullen aan het vertrek staan, wat ook betekent dat vijf reguliere coureurs verstek moeten laten gaan.

Doohan Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Sinds 2022 is het verplicht voor de Formule 1-teams om twee keer per jaar een rookie in te zetten tijdens één van de vrije trainingen. Zo richting het einde van het seizoen moeten meerdere teams daar nog aan voldoen. Dat maakt dat er in Mexico wat nieuwe(re) namen aan de start zullen staan van VT1.

Namens Mercedes stapt de Deen Fred Vesti in. De jonge coureur is al enige tijd aan Mercedes verbonden en in die hoedanigheid reed hij vorig jaar al de afsluitende rookietest in Abu Dhabi voor Mercedes. Vesti staat tweede in het Formule 2-kampioenschap.

Namens Alpine zal Jack Doohan aan het vertrek staan. De Australische nummer vier in de Formule 2 reed vorig jaar ook al de eerste vrije training in Mexico. Haas F1 gunt ondertussen Oliver Bearman zijn F1-debuut. De Ferrari-junior wist dit seizoen al enkele keren flink te imponeren in de Formule 2.

Ook Theo Pourchaire zal in actie komen op het Autodromo Hermanos Rodriguez. De Alfa Romeo-junior zal voor het Zwitserse team rijden in VT1 en is verder te volgen in de Formule 2, waar hij momenteel eerste staat in het klassement.

De laatste, op dit moment reeds bevestigde coureur die zijn opwachting maakt, komt eveneens uit de Formule 2. Het betreft Red Bull-junior Isack Hadjar die het stuur van de AlphaTauri ter hand neemt.

Dit item verscheen eerder al op RacingNews365, maar is opnieuw gepubliceerd als relevante informatie vlak voor de trainingen in Mexico.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore