Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner zet zijn villa in op 'meedogenloze' Verstappen: 'Niemand kan dat zoals Max'

Max Verstappen blijft indruk maken op zijn teambaas Christian Horner. De manier waarop de Nederlander omgaat met de druk en op sommige momenten laat zien uit welk racehout hij gesneden is, heeft de Red Bull-man bij niemand anders ooit gezien.

Verstappen Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de Secrets of Success podcast heeft Christian Horner het uitgebreid over Max Verstappen. Zijn stercoureur werd de afgelopen drie jaar kampioen, maar is naast de auto eigenlijk een hele normale jongen, zo benadrukt de teambaas van Red Bull.

"Max als persoon is gewoon een hele lieve 26-jarige jongeman, die een passie heeft voor racen en niet heel comfortabel is met de bekend- en beruchtheid die hij heeft. Hij wil gewoon zijn werk doen, hard racen en is heel eerlijk, recht voor z'n raap. Hij houdt ervan om FIFA te spelen op zijn PlayStation als hij niet in een raceauto zit. Buiten de wagen is hij een lieve jongen."

Meedogenloos

Zodra de helm opgaat, is het echter een ander verhaal, lacht Horner. "Als hij in de auto zit, dan is hij meedogenloos. Nog nooit heb ik een coureur ontmoet die zo gedreven is als Max is zodra hij in de auto stapt. Je weet dat je 110% van hem gaat krijgen en hij verwacht dat ook terug van het team."

Verstappen laat zijn klasse vaak al zien tijdens het eerste trainingsrondje van een Grand Prix-weekend. Horner zou zijn huissleutel inzetten op de Nederlander. "Zodra we beginnen aan een raceweekend, die eerste ronde, die eigenlijk op alle vlakken betekenisloos is, dan is Max de coureur die de eerste ronde de snelste is - vaak twee à drie seconden sneller dan de rest."

"Daar durf ik mijn huis op in te zetten", jubelt de Brit. "Voor hem is dat een manier om te laten zien dat hij op de toppen van zijn kunnen presteert en dé autoriteit is. Dat hij één is met zijn auto."

Weerbaarheid

Niet alleen die meedogenloosheid van Verstappen blijft Horner verbazen, maar ook de mentale weerbaarheid die de jonge coureur altijd heeft getoond. "Max heeft het vertrouwen, het talent, het gevoel en de techniek om dat te doen, om zich zo snel aan te kunnen passen."

"Al op hele vroege leeftijd kwam hij naar F1, zonder opgedane training in de juniorklassen. Die training heeft hij in het openbaar in de Formule 1-arena gevolgd, waar alles wat je doet tot in detail wordt bestudeerd door iedereen."

"Zijn mentale weerbaarheid, die mentale kracht op de belangrijke momenten, of dat nou een kwalificatie, inhaalactie of een outlap is, daar schittert hij. Ik heb nog geen coureur gezien die zo met de druk om kan gaan als Verstappen op de momenten dat er zoveel op het spel staat", zo sluit Horner af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore