Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren reageert op FIA-besluit rond omstreden achtervleugel

Eerder op vrijdag werd bekend dat McLaren de controversiële achtervleugel moet aanpassen van de FIA. Het team reageert nu op dat besluit.

XPB 1261425 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De controversiële achtervleugel van McLaren is hét gespreksonderwerp in Singapore. Uit onboardbeelden van Oscar Piastri in Azerbeidzjan bleek namelijk dat het onderdeel op en neer bewoog én er een soort 'vouw' ontstond. Dat snufje zorgde ervoor dat de achtervleugel heel licht openstond en er mogelijk een snelheidsvoordeel kon ontstaan.

Uiteindelijk heeft de FIA McLaren gevraagd om de achtervleugel aan te passen. De opening moet vanaf heden meer gecontroleerd worden, zo heeft de mondiale autosportbond bevestigd aan RacingNews365. Maar hoe kijkt McLaren naar dat besluit? Het team reageert middels een statement.

"Hoewel onze Bakoe-achtervleugel voldoet aan de reglementen en alle FIA-tests heeft doorstaan, heeft McLaren proactief aangeboden om een aantal kleine aanpassingen aan de vleugel door te voeren na onze gesprekken met de FIA. We verwachten dat de FIA soortgelijke gesprekken zal voeren met andere teams over hun achtervleugels."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore