Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes-teambaas zint op revanche in Italië, houdt wel belangrijke slag om de arm

Mercedes kende een slecht weekend op Zandvoort. Teambaas Toto Wolff hoopt gelijk terug te slaan in Italië, maar houdt wel een slag om de arm.

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Mercedes draaide de Grand Prix van Nederland uit op een teleurstelling. Lewis Hamilton kende een slechte kwalificatie en redde de meubelen nog enigszins door naar de achtste plaats te rijden, terwijl George Russell met veel bandenslijtage moest dealen, twee keer binnenkwam en het met de zevende plaats moet doen. Teambaas Toto Wolff zint op revanche, maar ziet ook onzekerheden op Monza.

"Het was een teleurstellend weekend in Zandvoort", vertelt Wolff. "We presteerden niet op het niveau dat we hadden verwacht. Lewis reed een sterke race voor punten, maar zijn slechte kwalificatie zorgde voor een minder resultaat. Tegelijkertijd had George last van veel bandenslijtage, waardoor hij de top zes niet kon volgen. Het team is al druk bezig met de analyse om zo te begrijpen wat de oorzaak was. En omdat we snel aan de volgende race gaan beginnen, hebben we de kans om gelijk terug te slaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen."

Wolff legt uit waarom én houdt een slag om de arm. "Monza is een heel ander circuit dan Zandvoort en is dit jaar waarschijnlijk nog sneller met de doorgevoerde veranderingen. We moeten ook begrijpen wat de impact is van de baanrenovatie die is uitgevoerd. Monza is altijd een fascinerende uitdaging voor zowel de teams als de coureurs en we kijken er erg naar uit."

Tot slot staat de teambaas stil bij het aanstaande debuut van Andrea Kimi Antonelli. De talentvolle Italiaan stapt in eigen land in de auto van Russell tijdens de eerste vrije training. "De sfeer is altijd bijzonder, omdat de Italiaanse fans gepassioneerd zijn. Dat zal in de eerste vrije training nog meer het geval zijn als Kimi in de auto van George stapt. Kimi maakt al sinds zijn twaalfde onderdeel uit van ons juniorenprogramma, dus dit is een mooi moment voor hem en het team. Ik weet zeker dat hij zal genieten van de ervaring en dat het publiek op hun beurt enthousiast zullen zijn om een nieuw Italiaans talent op de baan te zien. We kijken ernaar uit om Kimi vrijdagochtend in de W15 te zien."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore