Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Nieuw team mengt zich in strijd om handtekening Newey'

Waar ligt toch de toekomst van topontwerper Adrian Newey? Volgens F1-Insider.com is er nu een nieuwe kandidaat opgestaan om de Brit binnen te halen, namelijk Alpine.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Adrian Newey begin volgend jaar vertrekt bij Red Bull, dat zorgde toch wel voor een kleine schokgolf door de F1-wereld. Eerst werd Ferrari genoemd als grootste kanshebber als nieuwe werkgever van de topontwerper, maar nu lijkt Aston Martin op poleposition te staan. Maar plots lijkt Alpine ook in het spel voor te komen, zo meldt het Duitse F1-Insider.com.

Zo zouden de CEO van Renault, Luca di Meo, en de nieuwe adviseur van Alpine, Flavio Briatore, contact hebben gelegd met de 65-jarige Brit. Naast de financiële aspecten zou Briatore de topontwerper de keuzevrijheid op alle gebieden garanderen. Dat zou Newey het meeste vleien en volgens ingewijden zou de Brit het aanbod nu aan het overwegen zijn.

Newey zou opnieuw kunnen samenwerken met het team waar hij eerder successen mee boekte. Zo won hij bij Williams en Red Bull meerdere constructeurstitels in de Formule 1 met de Renault-motor. Wellicht zou de 65-jarige Brit de Franse renstal kunnen helpen aan nieuwe successen.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel