Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op druk van vervroegd Red Bull-ontslag

Daniel Ricciardo's toekomst in de Formule 1 lijkt zeer onzeker, nu Liam Lawson in verband wordt gebracht met een stoeltje bij RB.

Ricciardo Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo heeft dit seizoen in zijn Visa Cash App RB (RB) 12 WK-punten bij elkaar gereden. Hij zal zeker op meer hebben gehoopt, maar hij moet het tot nu toe doen met een voor hem teleurstellende dertiende positie in de WK-stand. De Australiër weet zich niet echt te onderscheiden en zag de kans op punten in Monza al vrij snel vervliegen voor twee tijdstraffen. Desondanks finishte Ricciardo nog op P13.

Hij houdt er toch gewoon vertrouwen in dat hij het jaar sowieso afmaakt bij het zusterteam van Red Bull, iets wat in de zomerstop al duidelijk werd gemaakt door de Red Bull-leiding. De toekomst van de Australiër binnen de Red Bull-familie na dit seizoen is echter nog onduidelijk. Helmut Marko verklaarde namelijk dat Liam Lawson volgend jaar een zitje krijgt. Aangezien Yuki Tsunoda al is vastgelegd voor 2025, zou de transfer van Lawson het einde van de loopbaan van Ricciardo kunnen betekenen. 

Op de vraag van de media, waaronder RacingNews365, of Ricciardo er vertrouwen in heeft dat hij in ieder geval de rest van dit seizoen bij RB blijft, antwoordt als volgt hij: "Ja. Ik zeg ja, want ik ben hier lang genoeg bij betrokken geweest. Maar wie weet, ik zal er in ieder geval voor blijven zorgen dat het om mij draait. Als ik presteer, vinden ze geen reden om iets te doen. Als ik presteer, zit ik goed. En als ik me op mezelf concentreer, heeft dat geen invloed op mij. Het maakt niet uit wat iemand zegt. Het gaat erom wat mijn handen en voeten doen in de cockpit."

Red Bull staat bekend dat ze, zeker in het verleden, niet zoveel geven om contracten van coureurs. Ricciardo beweert echter dat hij geen extra druk voelt. "Ik heb geen onredelijke druk ondervonden", aldus Ricciardo. "Ik heb geen hand op mijn schouder gehad die me een kamer in trok om te zeggen: 'Doe dit, of anders...' Maar ik weet wat er nodig is. Misschien zijn harde gesprekken niet nodig. Ik ken Helmut al heel lang. Heeft hij extra druk op me uitgeoefend of is hij onredelijk geweest? Nee. Ik voel er niets extra's bij. Maar ik weet wat er nodig is."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel