Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz optimistisch ondanks stroef begin: "Dat wordt heel belangrijk"

Carlos Sainz had een lastige vrijdag achter de rug in Bakoe, mede door lichamelijke klachten. Toch ziet de Spanjaard kansen voor Ferrari in de strijd met de concurrentie.

Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz kende op het oog een aardige vrijdag. De Spanjaard zette de vierde en vijfde tijd neer in de twee trainingen en kon zich goed meten met de concurrentie. Maar de Spanjaard kampte met een flink probleem, zo liet hij zelf weten.

"Ik voel me niet helemaal fantastisch, want ik heb flink last van mijn nek. Ik denk dat ik in de nacht van donderdag op vrijdag gewoon heel slecht heb geslapen, want ik kan haast niet bewegen. Maar ik heb me er doorheen geslagen", zo liet Sainz weten aan F1TV, na afloop van de trainingen.

En dat is maar goed ook, want Sainz heeft, net zoals velen, het idee dat Ferrari weleens iets moois kan laten zien in Bakoe. "Niemand is er tot dusver in geslaagd om een echt goed rondje neer te zetten, maar ik denk dat we vanzelf gaan zien waar iedereen staat als we tijdens de kwalificatie op de zachte banden gaan rijden. Wij hebben er vertrouwen in en denken dat we qua snelheid wel matchen met Red Bull, McLaren en Mercedes, maar het zal toch spannend worden."

"Bandenmanagement zal hier heel belangrijk worden, vooral als je echt een goed rondje op het bord wil zetten. We moeten ook wel het geluk hebben dat we dat dan precies op het juiste moment doen, om daarmee de gele en rode vlaggen te ontwijken. Die kunnen namelijk roet in het eten gooien tijdens een snelle ronde, dus ik hoop vooral dat we daar niet al te veel last van zullen hebben."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel