Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Moto3

Sterke inhaalrace Veijer niet beloond op Red Bull Ring

Collin Veijer heeft in de Moto3-race op de Red Bull Ring beslag gelegd op de vijfde plaats. Hij ging na een inhaalrace kortstondig aan de leiding, maar uiteindelijk trok David Alonso aan het langste eind.

Veijer Austria 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Nederlandse tweewielersensatie Collin Veijer, die recent nog aankondigde volgend jaar in de Moto2 uit te zullen komen voor het KTM fabrieksteam, begint de Moto3-race op de Red Bull Ring vanaf P3. Een matige start echter doet hem terugvallen naar de achtste positie.

Er ontstaat vroeg in de race een kopgroep, bestaande uit Kelso, Munoz en Holgado. In de achtervolging een tweetal: Rueda en Veijer. Laatstgenoemde maakt zijn intenties duidelijk door de snelste raceronde te rijden. Als hij Rueda passeert, is hij de man die de achtervolging moet leiden. Hij wordt daarbij geholpen door het feit dat het leidende drietal onderling teveel met elkaar bezig is.

De aansluiting wordt zodoende gevonden, maar de Nederlander heeft grootsere plannen dan dat. In twee opeenvolgende ronden schuift hij op van P4 naar P3 en van P3 naar P2 door sterke uitrem-acties in de eerste bocht van de Red Bull Ring. Amper een ronde later slaat hij toe in de snelle dubbele rechter richting startfinish. Eerste!

Het is duidelijk dat Veijer niet van plan is af te wachten en dus is het zaak om in de tien afsluitende ronden zijn leiding te verdedigen. Hij heeft niet de overspeed om weg te rijden bij het peloton, maar houdt zijn kleine Moto3-machine heel breed.

In het compacte, competitieve Moto3-veld is dat niet altijd genoeg en als hij door Alonso wordt verschalkt om de leiding, schieten in de nasleep daarvan drie anderen hem ook weer voorbij. Wat volgt zijn vijf heerlijke ronden op weg naar de streep, precies zoals we dat kennen uit de Moto3.

Veijer is echter niet meer bij machte om opnieuw een vuist te maken, zoals hij dat eerder in de race wel kon. Hij gaat als vijfde over de streep, de race wordt gewonnen door David Alonso, gevolgd door David Munoz en Daniel Holgado.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore