Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

VCARB maakt zich niet druk om 'luxeprobleem' Ricciardo

Liam Lawson staat te dringen om een zitje op te eisen bij RB. Dit komt mede door het wisselvallige optreden van Daniel Ricciardo in de eerste seizoenshelft.

Ricciardo belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RB-teambaas Laurent Mekies benadrukt dat de wisselvallige vorm van Daniel Ricciardo een 'goed probleem is', maar geeft toe dat er snel een beslissing over zijn toekomst moet worden genomen. 

Ricciardo stond in de eerste helft van dit seizoen grotendeels in de schaduw van teamgenoot Yuki Tsunoda. De Japanner reed in de eerste 14 races 22 punten bij elkaar, tegenover 12 voor Ricciardo. Gezien de tegenvallende vorm van de Australiër wordt Red Bull-reserverijder reserve Liam Lawson veel genoemd als vervanger van de Australiër, terwijl Tsunoda al is vastgelegd voor 2025. Red Bull kan Lawson ook nog eens kwijtraken als hem geen zitje kan worden geboden voor komend seizoen. 

Mekies, die voor het eerst als teambaas te maken krijgt met het beslissen over de coureurs van zijn team, benadrukt dat het Ricciardo-dilemma een luxeprobleem is, maar geeft toe dat er snel een oplossing moet komen. "We zijn blijven zeggen dat de simpele waarheid is dat de vorm van Ricciardo een heel goed probleem is om te hebben", vertelt Mekies aan RacingNews365 in een exclusief interview. 

"Ja, we hebben drie bekwame coureurs. Hebben we maar twee racestoelen? Ja. Hebben we haast om te beslissen? Nee. Dat zeggen we al het hele jaar, we hebben gezegd dat we in de zomervakantie gaan praten. Dat is het juiste moment om plannen te maken voor volgend jaar. Hanteert Daniel een super agressieve mindset om te proberen zijn zetel te verdedigen? Ja."

"Mensen vragen ons vaak of Daniel nog steeds het niveau kan halen dat we een paar jaar geleden in de Red Bull zagen. Op dat moment kijk je naar zijn prestaties in Miami en Canada en dan is de vraag: hoe krijg je hem constant op dat niveau? Dus ja, we hebben een super competitief duo met een fantastisch talent dat staat te wachten. Speelt dat een rol bij het succes in de eerste seizoenshelft? Ja, Daniel heeft ons enorm geholpen en Liam met zijn werk op de achtergrond is een van de dingen waarvan we hebben genoten toen we terugkeerden naar Europa. We kunnen Liam gebruiken in de simulator en dan kan hij naar de race vliegen."

Ricciardo won in het verleden acht keer een GP. Mekies hoopt Ricciardo weer helemaal in die vorm terug te kunnen krijgen. "Het gaat er echt om dat we hem de karakteristieken van de auto geven, zodat hij onder meerdere omstandigheden kan presteren. Tot nu toe kunnen we hem die omstandigheden niet geven, dus we moeten van onze kant meer doen. Hij weet wat hij aan zijn kant moet doen om te proberen zich onder bepaalde omstandigheden aan te passen en als wij ook doen wat we moeten doen, verhogen we het niveau." 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel