Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Mijn zus had waarschijnlijk net zoveel talent"

Dat racetalent in de familie zit van Max Verstappen, wisten we van vader Jos Verstappen en moeder Sophie Kumpen al. Maar volgens de Nederlander heeft zijn zus ook dat talent geërfd.

Jos Victoria Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voormalig Formule 1-coureur als vader en een voormalig karter en autocoureur als moeder kreeg Max Verstappen het racen met de paplepel ingegeven. En of het nou genen zijn, ervaring, of een combinatie van beide, de familie Verstappen kan hard rijden.

Max erkent in een interview met RaceFans dat hij niet de enige is die het talent van zijn ouders geërfd heeft. Ook zijn zus Victoria kan goed racen, volgens de Red Bull-coureur: "Ik denk dat ze veel potentie had."

Talent was volgens hem dan ook het probleem niet. Verstappen denkt dat zijn zus het niet genoeg wilde. "Het is een paar keer voorgekomen dat mijn vader twee dagen bezig was om alles voor te bereiden, net zoals hij bij mij zou doen, om zeker te weten dat alles perfect is voor haar om te rijden. En dan reed ze ongeveer 20 rondjes en had ze zoiets van: 'dat is het voor mij vandaag'. En dan was mijn vader behoorlijk geïrriteerd", vertelt de Nederlander eerlijk.

"Ik denk dat mijn zus waarschijnlijk net zoveel talent had als ik toen ik klein was, maar zij wilde het gewoon niet genoeg. Ze vond het wel leuk, maar niet leuk genoeg om er zeg maar voor te vechten, fit te zijn, en er klaar voor te zijn. Dat is prima, zolang je je dat maar realiseert."

Eerlijk is eerlijk, de focus van Jos lag bij het racen bij Max en niet bij Victoria, zo zegt de tweevoudig wereldkampioen. Maar dat heeft te maken met doorzettingsvermogen en had anders kunnen zijn. "Mijn vader was sowieso vooral op mij gefocust. Maar als ze het écht had gewild, als ze er echt voor had willen vechten, dan had ze hem dat kunnen doen realiseren en dan weet ik 100 procent zeker dat mijn vader ook helemaal voor haar voor was gegaan", legt de tweevoudig kampioen uit. "Maar mijn vader voelde het niet, ze wilde het niet genoeg."

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore