Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op nieuwe 'Verstappen-regel' na capriolen in de pitstraat

Max Verstappen zorgde er, niet voor het eerst, voor dat er tijdens het F1-weekend het een en ander werd gewijzigd aan de regels. Inhalen in de pit exit in Abu Dhabi was na de vrijdag opeens uit den boze. Verstappen reageert zelf op die wijziging.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op vrijdag manoeuvreerde Max Verstappen zich in de pit exit met veel moeite langs enkele van zijn F1-collega's tijdens de tweede vrije training. In Abu Dhabi is de uitgang van de pitstraat namelijk een tunnel die onder het circuit doorloopt, waardoor er weinig ruimte is om in te halen. Na twee rode vlaggen in de sessie was er nog maar weinig tijd over en Verstappen wilde snel de baan op om nog vier ronden te kunnen rijden. Zijn collega's hadden minder haast en wilden juist meteen een gat creëren naar de andere coureurs. Daardoor reden ze extreem langzaam de pitstraat uit.

Verstappen was niet blij met zijn collega's, die volgens hem 'gewoon opzij moesten'. Hij wurmde zich vervolgens met veel moeite voorbij aan hen. Op zaterdag kwam de wedstrijdleider vervolgens met een nieuwe richtlijn: inhalen in de pitstraat was uit den boze, tenzij een coureur overduidelijk een probleem had.

De laatste weken zijn er wat verschillende richtlijnen geweest voor het uitrijden van de pitstraat. Nadat Verstappen eerder al twee keer werd onderzocht (Singapore, Mexico) voor het te lang stil staan aan het einde van de pitstraat, werd er in Brazilië bepaald dat auto's links moesten houden zodat andere coureurs er eventueel voorbij konden. Nu was het dus weer anders.

Verstappen-regel

Wat vond Verstappen van de nieuwe 'Verstappen-regel' die werd ingevoerd op zaterdagochtend? Hij vind het niet perfect zo, maar benadrukt dat alle twintig F1-coureurs samen tot deze maatregel waren gekomen tijdens de drivers briefing op vrijdagavond.

"Alle coureurs zijn het er tijdens de briefing over eens geworden, om die regel door te voeren voor dit weekend. Anders had je op zaterdag denk ik vergelijkbare taferelen gezien. Momenteel is het niet perfect, dus we moeten met een betere oplossing komen. We zullen blijven nadenken over wat die betere oplossing dan moet zijn."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore