Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin-kopstuk allesbehalve blij met mogelijke komst Andretti

Aston Martin-CEO Lawrence Stroll zegt dat hij er 'sterk van overtuigd is' dat de Formule 1 een kampioenschap met tien teams moet blijven. De Canadees is niet blij met het feit dat de FIA Andretti's aanmelding als elfde constructeur onlangs goedkeurde.

XPB 1234359 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lawrence Stroll nam in 2020 het zeggenschap over van het wankelende Formule 1 team van Racing Point, waarna hij het omdoopte tot Aston Martin. In een korte periode wist hij het team dat ooit op sterven na dood was om te buigen naar een subtopper. Volgens de vader van F1-coureur Lance stond de sport er nog nooit zo goed voor als op dit moment.

Het Amerikaanse Andretti kreeg onlangs groen licht van de FIA om als elfde team deel te nemen aan de Formule 1, maar wacht nu op goedkeuring van de F1-eigenaren. In januari lanceerde de FIA, het bestuursorgaan van de sport, een aanvraagprocedure voor nieuwe teams die in 2025, 2026 - wanneer nieuwe motorreglementen komen - of 2027 tot de Formule 1 willen toetreden. Het bod van Andretti zou het eerste F1-team maken dat uitsluitend in de VS is gevestigd, in lijn met andere F1-uitbreidingen op de Amerikaanse markt.

De toevoeging van een extra team zou echter betekenen dat het prijzengeld verder verdeeld wordt. Iets dat niet strookt met normen en waarden van Stroll, een ondernemer in hart en nieren. Tijdens de lancering van Aston Martins Le Mans-project geeft hij uitleg.

'Iets dat niet kapot is, hoef je niet te repareren'

"Er zijn nog nooit zoveel fans geweest. Er zijn nog nooit zo veel toeschouwers bij races geweest. Ik zie nog steeds een substantiële groei, vooral in de Verenigde Staten, waar de markt groter dan ooit is." De Canadese zakenman vervolgt: "Zoals je weet, hebben we nu drie races in de Verenigde Staten - we zijn bezig aan ons tweede jaar in Miami, en gaan in november naar Las Vegas. Dus ik zie enorme groeimogelijkheden voor de toekomst."

"De F1 is ontzettend populair. De sport is nog nooit zo goed geweest. Iets dat niet kapot is, hoef je niet te repareren", zegt Stroll. "De sport werkt heel goed met tien teams, dus ik vind dat het zo moet blijven."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024