Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Breaking: F1 bevestigt onderzoek Amerikaanse overheid naar kartelvorming

De soap rondom een eventuele toetreding van Andretti Formula Racing tot de Formule 1 heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De Amerikaanse overheid heeft een officieel anti-kartelonderzoek ingesteld tegen de organisatie van de Formule 1, zo maakt Liberty Media, de eigenaar van de F1, bekend.

F1 logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Amerikaanse overheid gaat onderzoek doen naar het proces rondom de eventuele toetreding van Andretti in de Formule 1. Eerder oordeelde de FIA dat Andretti aan alle eisen voldeed om toe te treden tot de koningsklasse van de autosport, maar Liberty gaf een negatief advies aan het Amerikaanse team. Volgens de organisatie van de Formule 1 zou de koningsklasse meer voor Andretti betekenen dan andersom.

"Zoals jullie vanmorgen hebben gezien, hebben we aangekondigd dat er een onderzoek loopt. We zijn van plan om volledig mee te werken aan dat onderzoek, inclusief alle gerelateerde verzoeken om informatie", zo verklaart Greg Maffei, president en CEO van Liberty Media, in een mediasessie met onder meer RacingNews365. "Wij geloven dat onze beslissing, de beslissing van F1, in overeenstemming was met alle toepasselijke Amerikaanse anti-kartelwetten. Bovendien hebben we de beweegredenen voor de beslissing ten opzichte van Andretti in eerdere verklaringen gedetailleerd uiteengezet."

Maffei vervolgt: "We zijn zeker niet tegen het idee dat elke uitbreiding verkeerd is. Er is een methode voor uitbreiding (van het aantal teams) die goedkeuring vereist van de FIA en F1. Beide groepen moeten vinden dat er aan de criteria wordt voldaan. We staan er zeker voor open dat nieuwkomers een aanvraag indienen en dat die mogelijk worden goedgekeurd als aan de eisen wordt voldaan", zo is de reactie van Maffei.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore