Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Britse oud F1-coureur hekelt misplaatst gejammer 'briljante' Hamilton

Perry McCarthy, een Britse voormalig F1-coureur, vindt dat Lewis Hamilton niet zo moet zeuren over het gebrek aan steun die hij had om in de Formule 1 te komen. McCarthy heeft zo een heel andere kijk op het bekende pad dat de zevenvoudig kampioen heeft bewandeld op weg naar de koningsklasse van de autosport.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De familie van Lewis Hamilton had het niet breed en moest elke dag overwerken om de basiskosten voor het karten van de kleine Lewis te kunnen betalen. Lewis had grote support van zijn vader Anthony en begon uiteindelijk races te winnen en indruk te maken. Hamilton heeft het met enige regelmaat over die uitdagende periode in zijn leven.

Perry McCarthy vindt echter dat Hamilton diezelfde plaat niet steeds af moet draaien. De 62-jarige Brit schraapte zelf ooit al zijn geld bij elkaar en probeerde zich in 1992 zelf tijdens verschillende Grand Prix te kwalificeren voor F1-races, maar dat lukte hem niet. Daarnaast heeft McCarthy meerdere keren meegedaan aan de 24 uur van Le Mans. Viaplay-abonnees kunnen hem misschien ook kennen van een documentaire die over hem is gemaakt en te zien is op de streamingsdienst.

"Lewis moet niet zo jammeren over een gebrek aan steun, omdat hij juist iets kreeg waar veel mensen van hadden gedroomd. Zoals dat Ron Dennis, het hoofd van McLaren bijvoorbeeld, daar was en in jou geloofde", zegt McCarthy in gesprek met EssentiallySports. "Wat Lewis vervolgens deed, was elke keer het geloof terugbetalen, omdat Lewis briljant was en is. Dus Lewis had de kans en hij pakte die kans telkens met alles wat hij had aan. Maar Lewis moet niet teveel praten over een gebrek aan kansen", zo is de Brit stellig.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024