Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown zet de druk er vol op bij Perez: "Daar gaat het om in WK-strijd"

McLaren is de laatste Formule 1-races met een heuse inhaalslag bezig. De achterstand op Red Bull Racing is slechts 42 punten en de marge wordt in rap tempo kleiner. De CEO van McLaren, Zak Brown, ziet in de prestaties van Sergio Perez een cruciale factor liggen.

Brown Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kende een sterk uiteinde van 2023, maar de start van dit seizoen was niet super. In de eerste twee races streed het team uit Woking met Mercedes, om vervolgens in Australië op gelukkige wijze op het podium te belanden. Vanaf de GP van China, en zeker met de grote upgrade in Miami, gaat het crescendo bij McLaren. Inmiddels heeft het team van CEO Zak Brown al tien races achter elkaar op het podium gestaan en is de achterstand op Red Bull in het constructeurskampioenschap slechts 42 punten.

"Als ik hier zou zitten en zeggen dat ik niet verrast ben, zou dat niet eerlijk zijn", zo vertelt Brown bij BBC Sport. "Red Bull had zo'n voorsprong op iedereen en Mercedes was in het verleden zo dominant. Ik had het gevoel dat we het gat zouden blijven dichten. Had ik gedacht dat we hier tijdens de zomerstop zouden staan, één race verwijderd van de leiding? In die race moeten we dan wel een 1-2 pakken, net als de snelste ronde. Denk ik dat het zo gaat zijn? Nee."

De Amerikaan vervolgt: "Maar als we hetzelfde traject blijven volgen als we de afgelopen zes, zeven races hebben gedaan, dan zijn we aan het eind van het jaar waar we moeten zijn. Ik dacht dat we tegen 2025 zouden zijn waar we nu zijn. Ik had niet gedacht dat we in 2024 zouden zijn waar we nu zijn, maar ik klaag niet", zo vertelt Brown verder.

Fouten bij McLaren

Toch rekent Brown zich nog niet rijk in de strijd om de constructeurstitel met de recente goede vorm van zijn team. "Het wordt moeilijk. Ik denk dat het op de laatste race aankomt. Er zit niet veel tussen de auto's. Het gaat erom hoe Sergio Perez presteert. Als hij kan presteren zoals hij kan, wordt het een hard gevecht. Als hij blijft presteren zoals hij dit jaar heeft gedaan, maken we een goede kans, want we hebben twee coureurs die constant vooraan meedoen."

Dan wordt de blik verschoven naar de coureurstitel. Daar is de achterstand van Norris een stuk groter op zijn grote concurrent Max Verstappen. Het heeft daarbij niet geholpen dat McLaren en Norris wat foutjes hebben gemaakt. "We hebben allemaal verschillende fouten gemaakt. Dit zijn voor mij allemaal ervaringen om van te leren. Ik vond dat Mercedes-teambaas Toto Wolff accuraat was met zijn opmerking. Hij zei: 'Soms kom je achter deze dingen als ze eenmaal op je bord worden gelegd'. Als ik kijk naar de fouten die we hebben gemaakt: of dat nu de coureurs zijn of wijzelf, dat doet er niet toe, want we zijn één team, maar we zouden deze fouten niet nog een keer maken. We leren ervan. En ik denk dat het feit dat we sneller zijn dan we dachten, laat zien dat we nog steeds moeten leren."

De race op Silverstone was er een waarbij McLaren beter had kunnen scoren. "We hadden waarschijnlijk eerste en tweede moeten worden op Silverstone. En Lando probeert te vechten voor een wereldkampioenschap. Hij gaat ervoor. Hij leert, net als wij. Ik maak me er dus geen zorgen over", zo sluit Brown af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore