Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2023

F1-coureurs vallen flauw en geven over in de auto tijdens extreme GP Qatar

De omstandigheden in Qatar waren zwaar, heel zwaar. Bij meerdere coureurs ging het licht uit.

Piastri Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en de hoge temperaturen was het een uitputtingsslag in Qatar. Daarbovenop kwam het feit dat elke stint maximaal 18 ronden kon duren, waardoor de coureurs eigenlijk constant aan het pushen waren.

Na de race zagen we de top drie coureurs al zittend, duidelijk zwetend wachten totdat ze een interview moesten geven. Logan Sargeant moest bijvoorbeeld opgeven vanwege dehydratie. Zijn team gaf aan dat hij sowieso al grieperig was.

Lance Stroll kon na de race niet meteen uit zijn auto klimmen, zo kapot was hij. Tijdens de race moest hij meermaals zijn ogen dicht doen. "Ik viel letterlijk flauw in de auto, het licht ging echt uit af en toe. Ik weet ook niet hoe ik het heb gehaald."

Ocon gaf toe in zijn helm te hebben overgegeven tijdens de race, Russell laat weten de hele race lang die neiging te hebben gehad. Een drietal coureurs zou na de race naar verluidt naar het medisch centrum zijn gegaan om zich na te laten kijken. Behalve Sargeant zou ook teamgenoot Albon zich dusdanig slecht gevoeld hebben. De Britse Thai is behandeld voor 'acute heat exposure', maar mocht daarna weer terug naar het team.

Meerdere coureurs deden dan ook een oproep aan de FIA en F1 om in de toekomst geen race in Qatar meer te organiseren in oktober. Gelukkig voor hen is het volgend jaar in december, dus dat scheelt een paar graden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024