Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

FIA komt met verklaring na stilleggen eerste vrije training GP Las Vegas

Nadat de eerste vrije training voor de Formule 1 GP van Las Vegas definitief is stilgelegd, is de FIA met een verklaring gekomen. Sterke vermoedens worden bevestigd.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Even leek het erop dat Ferrari het weekend zelf op de slechtst denkbare wijze was begonnen toen Carlos Sainz zijn bolide stil moest zetten. Al snel kwamen de berichten naar buiten dat hij weleens over een putdeksel gereden kon zijn die los was geraakt.

Dat vermoeden werd bevestigd door de werkzaamheden op de baan en het feit dat ook Alpine melding maakte van schade door wat waarschijnlijk een putdeksel was geweest. Het team wisselt het chassis van Esteban Ocon en ook Ferrari laat weten dat de schade aanzienlijk is.

De FIA gaf even voor de klok van 06:30 uur Nederlandse tijd duidelijkheid: "Na een inspectie van het circuit, is gebleken dat het betonnen frame rond één van de putdeksel is bezweken. We zullen nu alle andere putdeksels moeten controleren en dat zal tijd kosten."

"We bespreken met de lokale architecten van de baan hoe lang het ongeveer zal gaan duren om dit op te lossen en zullen met updates komen over eventuele aanpassingen van de planning."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore