Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA stelt gigantisch bedrag in voor maximale Formule 1-boetes

De Formule 1-teams kunnen tegenwoordig flink forser op de bon worden geslingerd door de FIA. De maximale boete is verviervoudigd naar een miljoen euro.

Canada Start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de laatste vergadering van het World Motor Sport Council is besloten dat de FIA nu boetes tot een miljoen euro uit mag delen in de Formule 1. Hiermee is het mogelijke boetebedrag verviervoudigd: eerst was dit 250.000 euro. Dit betreft het bedrag dat door de stewards van de FIA kan worden uitgedeeld: niet het bedrag van andere onderzoeken, bijvoorbeeld naar de budgetcap.

De reden is simpel volgens de FIA. Het vorige bedrag, 250.000 euro, was al twaalf jaar ongewijzigd. De boete van een miljoen zal niet snel worden uitgedeeld, maar in de International Sporting Code staat nu opgenomen dat dit wel degelijk een optie is.

Ook in de andere wereldkampioenschappen van de FIA is de boete verhoogd. Buiten de koningsklasse van de autosport geldt een maximaal bedrag van 750.000 euro. Voor niet-wereldkampioenschappen is dit 500.000 euro.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024