Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Stiermarken 2021

Foutloze Verstappen imponeert tijdens tweede training GP Stiermarken

Max Verstappen heeft ook de tweede vrije training voor de GP van Stiermarken, in Oostenrijk, als snelste afgesloten. Hij was drie tienden sneller dan Daniel Ricciardo.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door de dreiging van regen was het direct bij aanvang van de tweede training druk op de Red Bull Ring. Max Verstappen en Lewis Hamilton nestelden zich op de harde band vooraan. De Mercedes-coureur sloeg een gat van twee tienden, maar de Nederlander was enkele malen snel onderweg om vervolgens zijn snelle ronde af te breken.

Verstappen wist na een nieuwe poging bijna twee tienden onder Hamiltons tijd te duiken. Bottas, op de zachte band, kwam niet aan Verstappens tijd maar het was Lance Stroll die op het zachtste rubber naar de snelste tijd reed. De Canadees zag teamgenoot Sebastian Vettel onder zijn tijd duiken, eveneens op de zachte band.

Het sein was daarmee gegeven voor veel coureurs om de zachte band te noteren. Hamilton dook kortstondig naar de snelste tijd, maar zag Esteban Ocon onder zijn tijd duiken. Hamilton voerde het tempo op met een 1.05,3 en was daarmee minder dan een tiende sneller dan Verstappen. De Brit overschreed de tracklimits in bocht 10 en moest zijn snelste tijd inleveren.

Uitslag Tweede vrije training - Stiermarken

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De verschillen achter Verstappen waren klein. De posities twee tot en met vijftien zaten binnen zeven tienden van elkaar. De concurrentie werd verrassend aangevoerd door Daniel Ricciardo en Ocon. Tegenvallend was wederom het optreden van Ferrari, dat na de goede races in Monaco en Bakoe vorig weekend in Frankrijk ook al bijzonder tegen viel. Met Carlos Sainz (11e) en Charles Leclerc (13e) had het met nog twintig minuten te gaan geen enkele auto in de top 10.

Ondertussen kreeg Valtteri Bottas de lachers nog op zijn hand door te spinnen in de pitsstraat na een pitstop. De Fin eindigde voor de deur bij het team van McLaren dat hem weer op weg hielp

Verstappen liet een uitstekend tempo zien in zijn long run op de harde band. Net als in de ochtend was hij sneller dan de beide Mercedes-coureurs. Voor de WK-leider begon het weekend daarmee perfect.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore