Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Geïrriteerde Verstappen geeft een duidelijk signaal af aan F1-bazen

Max Verstappen schreef de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië op zijn naam, maar het is algemeen bekend dat de Nederlander het format niet leuk vindt. Dat maakt hij nog maar eens heel duidelijk na de sessie.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Soeverein. Dat was Max Verstappen tijdens de sprintrace in Brazilië. De Nederlander pakte de leidende positie van Lando Norris af bij de start en verdween langzaam maar zeker aan de horizon. Niemand bleek in staat om de drievoudig wereldkampioen uit te dagen en zo boekte Verstappen voor de vierde keer in 2023 een zege in een sprintrace.

Toch kan het format hem niet plezieren, ook niet als de gesprekken over eventuele aanpassingen op een goed resultaat uitdraaien. "Organiseer alsjeblieft gewoon een normaal raceweekend, dankjewel", zo geeft Verstappen tegenover onder meer RacingNews365 een duidelijk signaal af als hij gevraagd wordt wat hij in de toekomst graag wil zien. "Ik ben niet geïnteresseerd in aanpassingen. Het is gewoon niet leuk."

Bij Viaplay doet hij er nog een schepje bovenop. "Ze doen maar wat ze willen. Ik vind het maar dingen verzinnen, omdat ze van gekkigheid niet echt weten wat ze moeten doen, in plaats van het gewoon normaal te houden. Daar stoor ik me sowieso aan. Waarom moet de sport opeens anders zijn? Andere sporten veranderen ook niet de hele tijd hun regels. Ik snap dat allemaal niet. Het gaat erom dat ze zo veel mogelijk geld verdienen. Ik vind het helemaal niets."

Lando Norris wordt eveneens gevraagd of hij eventuele wijzigingen heeft die hij voor wil stellen voor de sprintrace. Zijn antwoord is cynisch. "Voor de sprintraces? Nee, het maakt toch niet uit wat wij coureurs zeggen. Onze voorkeur heeft zelden invloed op welk onderwerp dan ook, zeker bij dit onderwerp."

Check hieronder het interview met Verstappen over sprintraces.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore