Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Glock vreest het ergste voor Perez: "Het gaat nu de verkeerde kant op"

Voormalig F1-coureur Timo Glock denkt dat Sergio Perez het na de Grand Prix van Mexico alleen maar moeilijker gaat krijgen.

Perez Hulkenberg Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Timo Glock kijkt in zijn column voor het Duitse Sky Sport terug naar de Grand Prix van Mexico en wil voornamelijk wat kwijt over de strijd van Nico Hulkenberg en de verprutste race van de lokale held, Sergio Perez. De Mexicaan voelt de hete adem van Lewis Hamilton steeds meer in zijn nek in de strijd om de tweede plek in het Formule 1-kampioenschap.

Ondertussen reed Haas-coureur Hulkenberg zijn 200ste race in de Formule 1. En dat deed hij erg goed: "Hulkenberg reed een super 200ste race", zo begint de voormalig Formule 1-coureur. "Hij vocht als een leeuw en deed er alles aan om dat laatste punt te pakken. Helaas laat de wagen dat niet toe. Als coureur deed hij alles goed."

Hopen op een betere auto

"Hij moest een paar procent over de limiet gaan, maar toen belastte de auto de banden te veel." Een probleem waar Haas gedurende het jaar al last van heeft, ziet de Duitser. "Uiteindelijk kregen zijn tegenstanders de overhand. Hij doet eigenlijk alles goed, maar heeft gewoon niet het materiaal om het om te kunnen zetten in resultaten." Het is voor Hulkenberg te hopen dat de coureur met de meeste races zonder podium volgend jaar een betere auto krijgt van het team. "Vooral in de race. We hoeven het niet te hebben over zijn prestaties is de kwalificatie. Die zijn uitstekend."

Het is volgens Glock te verwachten dat ook de rest van het F1-veld meekijkt naar de races van de Duitser bij het Amerikaanse team. "Met zulke prestaties wordt er natuurlijk altijd over hem gepraat door topteams. Als Hulkenberg in een topteam zou rijden, is hij ook iemand die kan vechten voor het podium en de overwinningen."

Glock streng voor Perez

Glock is minder positief over Sergio Perez: "Voor Perez deed zich voor zijn thuispubliek het slechtste scenario voor. Na het lange rechte stuk was de race voorbij voor hem. Deze manoeuvre had voorkomen kunnen worden", zo is Glock van mening. Perez wist volgens de Duitser namelijk dat hij als derde de bocht zou ingaan: "Dan moet je niet te vroeg insturen, en dat schatte hij verkeerd in."

Ondertussen komt zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton steeds meer in de buurt van Checo's tweede plaats in het kampioenschap. "Perez heeft slechts 20 punten voorsprong op Lewis in strijd om plek twee. Een goed resultaat zou hem zelfvertrouwen hebben gegeven. Nu gaat het precies de verkeerde kant op. Hamilton heeft op dit moment een goede manier gevonden om met de auto om te gaan. Het racetempo is geweldig. Daarom wordt het nu dubbel zo moeilijk voor Perez in de laatste races. Het ligt nu ook aan de zenuwen", zo sluit de Duitser af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024