Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton komt na uitblijven straf Verstappen met eigenaardige suggestie voor de FIA

Lewis Hamilton heeft in Japan gesuggereerd om AI te gebruiken om de stewards te helpen in het geven (of niet geven) van straffen in de Formule 1. Dat doet hij nadat Max Verstappen in Singapore geen straf kreeg.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore liepen er vanwege meerdere incidenten enkele onderzoeken naar Max Verstappen. Hij had onder andere Yuki Tsunoda gehinderd tijdens een snelle ronde. Een straf bleef uiteindelijk uit en de stewards gaven hem voor de vergrijpen - ook een in de pitstraat - in totaal twee reprimandes.

In Japan, waar een week later het F1-circus is neergestreken, liet de FIA weten dat ze het uitblijven van een straf voor Verstappen niet gaan gebruiken als voorbeeld voor de rest van het jaar. Het mondiale autosportorgaan suggereert hiermee dat er mogelijk wel een straf had moeten komen.

Sommige F1-collega's, waaronder Lewis Hamilton, waren er blij mee en willen meedenken voor oplossingen, waarbij de Mercedes-coureur met een opvallende suggestie komt: het gebruik van Artificial Intelligence (AI) bij het maken van keuzes door de stewards.

Als er aan de Mercedes-coureur wordt gevraagd of hij blij is dat er nu meer duidelijkheid is na het Verstappen-incident in Singapore, reageert hij namelijk ontevreden. "Nog niet echt", zegt hij tegenover onder andere RacingNews365.

"De regel is al jaren hetzelfde, weet je. Ik denk dat we voor dit soort onderwerpen serieus naar AI moeten kijken, zodat we de juiste beslissingen kunnen nemen. Ik zie graag of AI het werk beter kan of niet", zo luidt zijn voorstel.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Japan 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore