Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton voorziet 'moeizame operatie' voor Mercedes in Singapore

Vorig jaar deed Mercedes met beide auto's tot in de laatste ronde mee om de overwinning in Singapore, maar dit jaar zit dat er volgens Lewis Hamilton niet in. De zevenvoudig wereldkampioen verwacht dat hij en zijn team een moeilijk weekend tegemoet gaat.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de zomerstop leek Mercedes helemaal terug te zijn en won het drie van de laatste vier races. Echter sinds de zomerstop gaat het stukken minder en lijkt Mercedes weer terug verwezen naar het niemandsland tussen de kop van het veld en het middenveld. Ook in Singapore vindt Lewis Hamilton het lastig om in te schatten waar zijn team staat in de pikorde.

Ondanks dat de zevenvoudig wereldkampioen drie keer won in het stadstaatje, kijkt Hamilton, in gesprek met onder meer RacingNews365, niet echt positief terug op zijn eerdere prestaties in Singapore: "Ik kan niet zeggen dat dit ooit een goede baan is geweest voor mij. Het is een beetje een moeizame baan voor ons in het algemeen."

"Ik denk met hoe wij auto's ontwerpen, dat we nooit echt sterk zijn en waren op stratencircuits. Wij zijn vaak beter op de normale circuits. Als je ons ook vergelijkt met bijvoorbeeld Ferrari: zij waren waanzinnig in Monaco en in de vorige race, dus die zullen ook dit weekend weer sterk zijn", zo vervolgt Hamilton.

Volgens de Brit heeft zijn aanstaande werkgever bewezen goed te zijn op dit soort circuits. "Zij hebben een ontwerp dat goed lijkt te werken voor dat soort circuits, terwijl wij juist een stuk sterker zijn op circuits als Silverstone. Daar kunnen wij van leren, maar voorlopig blijven dit soort circuits voor ons een moeizame operatie."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore