Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Imposante Norris zet Verstappen op straatlengte achterstand in Zandvoort

Lando Norris heeft op oppermachtige wijze de Grand Prix van Nederland op Zandvoort gewonnen. Max Verstappen moest genoegen nemen met P2, Charles Leclerc pakte het laatste plekje op het podium.

Norris Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op een zonnig Circuit Zandvoort gingen de lichten iets na 15.00 uur uit. Max Verstappen kwam geweldig van de lijn af en had al gelijk polesitter Lando Norris te pakken. Verstappen had geen enkel probleem om de Brit voor te blijven en lag zodoende meteen aan de leiding. Ook George Russell had een goede start te pakken en wist Oscar Piastri te verschalken voor de derde positie. De beide McLarens kwamen daarbij niet goed van de lijn af.

Verstappen wist het gat naar Norris gelijk uit te bouwen naar boven de seconde, waardoor de McLaren-coureur al buiten de DRS van de Nederlander zat. Ondertussen ontstond ook het gevecht om P5, want Charles Leclerc was voorbij gegaan aan de Red Bull van Sergio Perez. De Monegask sloeg een eerste aanval van de Mexicaan af.

Lewis Hamilton probeerde op de zachte banden naar voren te komen, maar vanaf de veertiende startplek lukte dat in eerste instantie nog niet echt. Na tien rondjes lag de zevenvoudig wereldkampioen op P11. Carlos Sainz wist net als Hamilton drie plekken goed te maken, waardoor de Spanjaard al snel op de zevende positie lag.

Uitslag Race - Nederland

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Norris pakt Verstappen

Norris wist het gat naar Verstappen, dat op zijn grootst een kleine twee seconden was, terug te brengen naar onder de seconde. In eerste instantie leverde dat nog geen kans op om een aanval voor de leiding in te zetten. Ondertussen wist Hamilton de beide Aston Martins voorbij te gaan en had zo al P9 te pakken. In ronde 17 keek Norris voor het eerst bij Verstappen voor een inhaalactie. Een rondje later pakte de Brit wél de leiding na een keurige actie bij het ingaan van de Tarzanbocht.

Verstappen gaf daarbij over de boordradio aan dat de banden geen grip meer gaven. De Nederlander bleef nog even binnen de DRS van Norris hangen, maar hij moest de Brit na een paar rondjes toch laten gaan en zo trok de McLaren-coureur het gat naar twee seconden. Norris wist op een gegeven moment zelfs zeven tienden sneller te gaan dan Verstappen. Het gat tussen de twee was ondertussen al tot opgelopen naar zes seconden, waarmee Norris de race in deze fase echt dicteerde.

In rondje 28 kwam Verstappen naar binnen voor zijn enige pitstop voor een switch naar de harde banden, waarna Norris een rondje later naar binnen kwam. De stop van de McLaren-coureur was zes tienden langzamer dan die van de Nederlander, waardoor het gat tussen de twee na de pitstops vijf seconden was. Perez kende een slechte stop van meer dan vier seconden, waardoor hij kostbare seconden verloor. Piastri bleef van de topcoureurs het langste buiten en koos er zodoende voor om met versere banden de strijd aan te gaan in de tweede helft van de race.

Norris loopt verder weg

De Australiër viel terug naar P5 en moest zodoende de jacht naar voren inzetten vanaf die positie. Inmiddels was het gat van nummer twee Verstappen naar leider Norris opgelopen naar een kleine acht seconden en zodoende moest de Nederlander zich richten op het veiligstellen van een podiumplek. Piastri wist Russell relatief eenvoudig te verschalken voor P4, waarna Kevin Magnussen op het rechte stuk ineens vier posities verloor. De Haas-coureur zakte namelijk ineens door zijn banden heen.

Sainz vocht ondertussen met Perez voor P6. De Spanjaard probeerde het een paar keer, waarbij de Mexicaan fel van zich afbeet. Maar uiteindelijk hield de Ferrari-coureur vol en stootte door naar de zesde positie. Zowel Hamilton als Russell gingen naar binnen voor een tweede stop en zakten terug naar P7 en P8, met een achterstand van 17 seconden op Perez.

Norris onderstreepte zijn dominantie door steeds verder weg te rijden van Verstappen en met nog 15 rondjes te gaan was de marge al opgelopen tot 15 seconden. Piastri bleef enigszins teleurstellend op de vierde positie steken achter Leclerc, waardoor de Monegask het laatste plekje op het podium pakte. Daarachter kwamen Sainz, Perez, Russell en Hamilton. Uiteindelijk won Norris met ruim 22 seconden voorsprong op Verstappen in Zandvoort. Bovendien pakte de Brit nog een punt voor de snelste ronde in de wedstrijd en liep zodoende acht punten in op Verstappen in de strijd om de wereldtitel.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore