Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc komt teleurstellende 'realiteit' onder ogen: "Geen snelle oplossing mogelijk"

Ferrari heeft het allesbehalve makkelijk in Zandvoort en de Italiaanse renstal werd daar tijdens de kwalificatie nog maar eens aan herinnerd. Toch blijft Charles Leclerc optimistisch, hopend dat zijn team het tij kan keren.

Leclerc Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Ferrari weet men al langer dat ze flink op achterstand staan in de strijd met de andere topteams en tijdens de kwalificatie in Zandvoort werden ze daar weer op pijnlijke wijze aan herinnerd. Carlos Sainz lag er in Q2 namelijk al uit en Charles Leclerc kwam niet verder dan P6, maar liefst negen tienden achter de snelste tijd van polesitter Lando Norris. 

De Italiaanse renstal begon met sterke prestaties aan het seizoen, inclusief de overwinning van Leclerc op zijn thuiscircuit in Monaco. Toch was dat het laatste hoogtepunt van het seizoen van Ferrari, want de afgelopen zes races zat er niet meer in dan twee podiumplekken. McLaren én Mercedes hebben de Italiaanse renstal wat snelheid betreft al dik ingehaald, al hebben ze die derde plek in het constructeurskampioenschap nog wel in handen.

Dat het niet helemaal de goede kant op gaat bij Ferrari is dus wel duidelijk en de afgelopen weken werd ook wel duidelijk dat er geen snelle oplossing beschikbaar lijkt te zijn. Leclerc laat na de kwalificatie in Zandvoort dan ook weten dat hij zich daar als geen ander bewust van is, al blijft hij toch optimistisch dat de Italiaanse renstal het tij kan keren. 

Tegenover onder meer RacingNews365 blikt hij terug op zijn kwalificatieronden. "Mijn rondje was wel prima en uiteindelijk zat ik er negen tienden achter. Op zo'n korte baan is dat natuurlijk wel heel veel, of zelfs te veel eigenlijk. Maar als team zijn we ons daar wel van bewust en weten we ook wel dat we performance tekort komen. We werken daar natuurlijk hard aan, maar helaas heb ik al iets te vaak gezegd dat dit gewoon de realiteit is op dit moment."

"We doen er echt alles aan om dat gat met de andere teams zo snel mogelijk weer te kunnen dichten en ik hoop echt dat onze nieuwe update daarbij kan helpen. Maar helaas is het niet zo dat we een snelle oplossing uit de hoge hoed kunnen toveren, zoals we vorig jaar wel konden, dus het gaat dit seizoen echt langer duren. Maar ik denk niet dat het té lang zal duren." 

Ervaringsdeskundigen

Leclerc zei eerder al dat de situatie waar Ferrari op dit moment in zit heel erg lijkt op de zomerstop van vorig seizoen. De Italiaanse renstal kreeg toen ook te maken met flink wat problemen, maar gebruikte toen enkele trainingssessies om te werken aan de setup van de auto. Die aanpak wierp uiteindelijk haar vruchten af, met een pole in Monza én overwinning voor Ferrari in Singapore 

Leclerc is er dan ook van overtuigd dat het team de weg omhoog wederom kan vinden. "Vorig jaar hebben we natuurlijk een hoop geleerd in Zandvoort, want we hebben dat raceweekend toen opgeofferd om de rest van het seizoen beter te kunnen zijn. Vier of vijf races geleden zaten we in een soortgelijk proces en dat heeft ons wel geholpen weer te groeien en beter te begrijpen hoe de auto werkt."

"Ik heb natuurlijk al lastige perioden meegemaakt met dit team en helaas moet ik concluderen dat we nu weer in zo'n moeilijke situatie zitten. Het voordeel is echter wel dat we nu weten hoe we daarmee om moeten gaan. Ik weet niet of dat goed of slecht is, maar het zorgt er wel voor dat ik optimistisch ben over de toekomst. We weten wat ons te doen staat en dus is er niet echt sprake van paniek binnen het team. We zijn ons bewust van de ernst van de situatie, maar werken nog steeds op een manier die ons in de toekomst vast kan helpen."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel