Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko duidelijk over uitkomst GP Nederland: "Dat gaat beslissend zijn"

Red Bull Racing start de Grand Prix van Nederland vanaf de tweede en vijfde positie. Helmut Marko gaat in op de mogelijke strategie en de rol die Sergio Perez kan spelen in het geheel.

Verstappen Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland werd het uiteindelijk een strijd tussen twee McLarens en Max Verstappen. Lando Norris was echter niet te verslaan op het Noord-Hollandse circuit en pakte met marge van maar liefst 3,5 tiende op Verstappen poleposition, die op P2 mag starten.

Helmut Marko doet uit de doeken hoe de strategie er op de zondag uit kan komen te zien. "Als je afgaat op de weersvoorspellingen en de temperaturen niet drastisch hoger worden, zou het een eenstopper kunnen worden. En dan denk ik dat de start beslissend zal zijn. Maar je zult zien, dat als McLaren of Norris niet de leiding heeft, dat het moeilijker zal worden voor hen. We zitten dus binnen bereik", zo vertelt Marko bij ServusTV.

Sergio Perez kan Verstappen helpen op de zondag, want de Mexicaan kende een prima kwalificatie in Zandvoort. De Mexicaan kwam tot de vijfde positie en kan zo het tactische spelletje meespelen. Dat ziet Marko ook zo. "Het is een van zijn beste kwalificatiesessies sinds lange tijd. En als hij deze positie vasthoudt na de start, is dat natuurlijk altijd beter voor de strategie. Het is namelijk beter als je twee auto's relatief dicht bij elkaar hebt", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel