Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Weerupdate GP Nederland: opnieuw onstuimige dag in Zandvoort

Nederlanders zijn een hoop wisselingen in het weer wel gewend, maar tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort kregen de coureurs tot dusver ook te maken met het typische Nederlandse weer. Krijgen we op de zondag opnieuw harde wind en regen, of blijft het droog? In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de weerupdate voor de Grand Prix van Nederland.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al het gehele weekend is het onstuimig en typisch Nederlands weer in Zandvoort. De Grand Prix van Nederland werd tijdens de eerste twee vrije trainingen op vrijdag geteisterd door regen en harde windvlagen en ook op de zaterdag was het in de ochtend erg nat.

Toch hadden de coureurs geluk, want de kwalificatie werd onder droge omstandigheden verreden. Maar zal dat ook tijdens de race het geval zijn? Het korte antwoord is ja. De fans op de tribunes kunnen op zonneschijn rekenen, al zal de temperatuur niet heel erg gaan stijgen.

Want waar op zaterdag het kwik nog bijna de 30 graden aantikte, lijkt het erop dat we 20 graden niet gaan halen op de zondag. De maximale temperatuur op de racedag schommelt zo rond de 18/19 graden.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Stevige wind nog aanwezig

Terwijl de regen grotendeels uit de lucht verdwenen is, is de wind is dat zeker niet. Rond de starttijd van de race, 15:00 uur, zal er namelijk een stevige wind uit het zuidwesten staan.

De wind zal op de zondag waaien met een windkracht van 4 tot 5. Dat is beduidend minder dan op de meest onstuimige dag van het weekend, de vrijdag, maar nog altijd vrij fors voor Formule 1-begrippen.

Uit de wind en in het zonnetje is het overigens wel heerlijk weer. Er wordt zonkracht 4 verwacht en dat betekent dat je huid na 30 tot 40 minuten kan verbranden. Naast een (warme) trui komt zonnebrandcrème dus ook goed van pas als je aanwezig bent op Circuit Zandvoort.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel