Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Leegloop bij de FIA: volgende kopstuk neemt ontslag

Het gaat niet heel lekker bij de FIA. Het derde kopstuk in een korte tijd is vertrokken.

Domenicali Ben Sulayem 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat zeker niet om een kleine naam. Integendeel. Het gaat om Tim Goss, een van de belangrijkste technische personen binnen de FIA. De technisch directeur van de single seater-afdeling van de autosportbond heeft het voor gezien gehouden, zo meldt de BBC.

Het is het derde kopstuk in ruim een maand tijd. Sportief directeur Steve Nielsen hield het ook voor gezien, naar verluidt omdat hij ontevreden was, terwijl eerder ook Deborah Mayer, het hoofd van de FIA-commissie voor vrouwen in de autosport, de bond verliet.

"Een rotzooitje", zo noemt een anoniem F1-kopstuk het in gesprek met de BBC. Volgens het Britse medium was Goss ook ontevreden over de gang van zaken binnen de autosportbond en over het proces in aanloop naar de invoering van nieuwe F1-regels in 2026. Hij had namens de FIA een belangrijke rol daarin.

Wederom een tegenslag voor FIA-president Mohammed Ben Sulayem, die vaker op negatieve dan op positieve wijze de headlines haalt. Het hoofd van de Single Seaters, Nikolas Tombazis, vindt het jammer dat Goss de FIA verlaat. "We zijn teleurgesteld dat we een persoon van zo'n kaliber zien vertrekken."

"Tim heeft een belangrijke rol vervuld in het technische hart en presteerde altijd op het hoogste niveau. We snappen dat zijn carrière een nieuwe fase ingaat, we steunen zijn beslissing en respecteren zijn wens om een ander pad te kiezen", aldus de Griek.

Naar verluidt zal Goss zich bij een F1-team gaan voegen. Welk team dat is, is niet bekend.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore