Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt superlatieven tekort na demonstratie Verstappen: "Hij deed het rustig aan!"

Max Verstappen moest even aan de bak, maar in de tweede helft van de race ging hij als een speer. Zodra de Nederlander aan de leiding lag, deed hij het zelfs rustig aan, zo vertelt Helmut Marko, die zeer enthousiast is over de race van zijn pupil.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij de start pakte Max Verstappen meteen de leiding van de GP van Las Vegas, maar na zestien ronden zag hij Charles Leclerc wederom langszij komen. De Ferrari-coureur had het beter voor elkaar, maar alleen in die eerste stint, gedurende welke de beide coureurs op de medium banden reden. Helmut Marko zag bij Sky Sports hoe zijn pupil vervolgens een demonstratie gaf.

"Voor Max sleten de medium banden sneller dan we vooraf hadden ingeschat. Ferrari was op dat vlak beter. Daarbovenop kregen we ook nog eens vijf seconden straf, maar we merkten op de radio dat Verstappen on fire was! Op de harde banden liet hij een demonstratie zien. Hij liet zien uit welk hout hij gesneden is, hoe hij een race kan lezen en hoe hij agressief, doch fair kan racen."

Het incident waar Verstappen vijf seconden straf voor kreeg, daar maakt Marko zich niet druk om. "Het was een racesituatie en dan beslissen de stewards. Maar ik kan er niet boos om worden."

Verstappen leunde achterover

Verstappen reed drie stints, waarvan twee op de harde banden. Elke coureur krijgt ook maar twee setjes harde banden tijdens een weekend en Red Bull had die met opzet opgespaard, zo onthult Helmut Marko. Dat pakte goed uit.

"We hebben een risico genomen en bewust in de vrije trainingen geen witte banden ingezet, zodat we twee nieuwe sets tot onze beschikking hadden voor de race. Dat vertrouwen heeft zich uitbetaald, want in tegenstelling tot de voorgaande races presteerden de witte banden nu wel goed."

"Beide auto's waren op die band duidelijk beter dan de Ferrari", vervolgt de Red Bull-adviseur, die zag dat Max in de slotfase achterover kon leunen. "Leclerc had vijf ronden meer op de harde banden banden, maar de graining begon bij hem relatief vroeger. Zodra Max echter buiten DRS kwam, deed hij het rustig aan. Toen wisten we dat hij de zege over de streep zou trekken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024