Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Dat was zelfs voor hem buitengewoon"

Max Verstappen schreef de Grand Prix van Spanje op zijn naam, maar was stiekem niet de snelste man op de baan. De Nederlander moest alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden en kan op complimenten van Helmut Marko rekenen.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris maakten er een prachtig gevecht van in Spanje. Verstappen nam in de openingsfase met een knappe inhaalactie de leiding over van George Russell, bouwde een voorsprong op en kon de aanstormende Norris nipt van zich af houden. Toch is de 26-jarige Red Bull-coureur er niet gerust op, want McLaren lijkt de snellere auto te hebben. Maar klopt het wel dat Red Bull het initiatief kwijt is? Helmut Marko trekt dezelfde conclusie als Verstappen.

"Dat klopt", stelt Marko tegenover OE24. "Max kan ook niet een heel seizoen op de limiet rijden. De inhaalmanoeuvre waarmee hij de leiding nam, was zelfs voor hem buitengewoon. Max wint omdat hij zo zelfverzekerd is, niet omdat de auto zo goed is."

Is dat ook te zien aan de prestaties van Sergio Perez, die als achtste over de streep kwam? "Checo startte veel verder naar achteren. Maar het is waar. Nu alles zo dicht bij elkaar staat, kan je je geen zwakke punten veroorloven."

Tot slot is Marko nog wel positief over de strijd om de titel. Volgens de Oostenrijker is het een voordeel dat Mercedes ook op de deur klopt en zo punten afsnoept van McLaren en Ferrari. "Als Mercedes er nu staat, komt dat goed voor ons en onze berekeningen van het wereldkampioenschap uit."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore