Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren kijkt naar 'vaker voorkomende' fouten Norris: "Dit moeten we analyseren"

McLaren-coureur Lando Norris doet het zeker niet onaardig dit seizoen, maar toch zijn er nog zeker verbeterpunten. Dat ziet ook teambaas Andrea Stella, die één specifiek element aanhaalt.

Norris Stella podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De grootste uitdager van Max Verstappen heet op dit moment Lando Norris. De Brit pakte dit seizoen zijn eerste overwinning in de F1 en staat inmiddels op acht podiumplekken. De achterstand op Verstappen is met 78 punten echter nog groot en het is de vraag of hij dat gat nog kan dichten.

Dan helpt het niet dat Norris, zeker bij de start van de race, af en toe een foutje maakt. Nadat het bijvoorbeeld al mis ging tijdens de sprintrace in China, moest hij in België opnieuw wat plekken inleveren bij de start. Uiteindelijk finishte de Brit nog achter Verstappen, die vanwege een gridstraf op P11 startte. Zo liep de Nederlander alsnog uit op zijn grootste uitdager.

Hoe kijkt zijn teambaas, Andrea Stella, aan tegen de foutjes die Norris maakt, zoals die in België? "Dit zijn ten eerste altijd zeer marginale situaties. Lando raakte een beetje afgeleid door wat er aan de binnenkant gebeurde en kwam zodoende asfalt tekort. Ik denk dat dat wat kleine aanpassingen vereist", zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

Stella vervolgt: "We werken er met Lando, net zoals met Oscar, aan om alle kansen die er zijn te benutten, om zich als individu te verbeteren, net als hoe ze beter samen kunnen werken. Zo kunnen ze beter voorbereid zijn of onze capaciteiten en talenten beter gebruiken. Ik denk dat het onze houding niet per se verandert, maar het geeft ons wel een aantal elementen om te analyseren."

"In het geval van Lando lijkt het er bijvoorbeeld op dat er bij hem statistisch gezien bepaalde dingen vaker voorkomen in de beginfase van de race. We moeten bekijken of dat een reden heeft of dat het toeval is. Maar net als bij iedere andere atleet of coureur zal Lando samen met het team denken: 'Wat kan ik beter doen om te profiteren van het goede werk dat we verzetten?'"

Toch zag de teambaas van McLaren kansen voor Norris tijdens de GP van België. "Ik denk dat we alsnog in een goede uitgangspositie zaten. Maar toen we eenmaal de startpositie verloren, met bovendien de lage bandenslijtage en dat het lastig was om in te halen... Dat maakte ons leven zeker moeilijk."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024