Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren legt lat hoger in strijd met Red Bull: "Beide titels zijn prioriteit!"

McLaren zal met een prima gevoel de zomerstop in gaan. De afgelopen maanden zijn er de nodige verbeteringen doorgevoerd bij het team uit Woking en inmiddels is McLaren dé grootste uitdager van Red Bull in het wereldkampioenschap. Bij McLaren hebben ze dan ook maar één doel voor ogen na de zomerstop: beide titels.

Piastri Norris McLaren 1-2 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een aantal teams zullen positief de zomerstop in gaan, waaronder McLaren. De renstal uit Woking wist zich tijdens de eerste seizoenshelft namelijk te ontwikkelen tot een titelkandidaat met zowel Lando Norris als Oscar Piastri die dit jaar voor het eerst een Grand Prix wisten te winnen. Maar volgens beide heren, en CEO Zak Brown, is dat niet het laatste wat we van het team gaan zien.

Want bij McLaren wordt er hoog ingezet. Nu het team twee keer het zoet van een overwinning heeft mogen proeven, willen ze meer: beide wereldtitels. "Het is team verkeert in uitstekende vorm. We vertrouwen elkaar door en door en werken erg goed samen. Dat is voor ons het belangrijkste punt", zo vertelt Norris tegenover Sky Sports.

"Het is ook onze kracht. We presteren momenteel als een van de beste teams in de Formule 1, misschien zelfs wel als beste. Ik ben dan ook erg trots op waar we momenteel staan", aldus de naaste belager van Max Verstappen. Ook zijn teamgenoot Piastri, is erg positief over de kansen van McLaren. "Ik denk dat ons eerste doel de constructeurstitel is. Ik denk dat we daar een erg goede kans op maken. We hebben de afgelopen races het gat naar Red Bull flink gedicht."

Toch wil Piastri de rijderstitel nog niet uitsluiten. Piastri staat momenteel vierde in de WK-stand, 110 punten achter Verstappen. De Australiër blijft wel nuchter: "Uiteraard wil ik zo hoog mogelijk eindigen en ik zit technisch gezien nog in het gevecht, maar dat is wel een erg grote opgave. Ik wil vooral goede races rijden en consistentie opbouwen. Dan kan ik het team echt helpen in het winnen van de constructeurstitel. Dat, en mezelf ontwikkelen, blijft het eerste doel."

Zo hoog mogelijk eindigen

De CEO van McLaren, Zak Brown, gaat nog een stapje verder. Hij legt de lat voor zijn eigen team nog hoger, want volgens de Amerikaan zijn beide titels absoluut mogelijk. "De beide titels zijn prioriteit. Als we de constructeurstitel willen winnen, moeten we er uiteraard voor zorgen dat beide coureurs zo hoog mogelijk eindigen. Nu staan we tweede en vierde, maar ik zie beide coureurs graag in de top drie eindigen. En hoe dichter we erbij zitten bij de coureurstitel, hoe dichter ons dat bij het constructeurskampioenschap brengt. Dus we gaan voor beiden, want elk punt telt."

Toch is Brown ook realistisch, want in de top van het veld zit het momenteel erg dicht bij elkaar: "Iedereen binnen het team presteert geweldig. We hebben tien podiumplekken op een rij gehaald en om te vechten voor beide titels, voelt erg goed. Maar er is nog een hoop werk te doen, ook tijdens de zomerstop. Het zal niet makkelijk zijn, want de top vier teams zitten zo dicht bij elkaar. De ene week kan het P1 zijn, terwijl het een andere week P4 is. Het wordt hoe dan ook een leuk tweede deel van het seizoen, maar ik ben voor nu al blij met onze prestaties."

Piastri kan de woorden van Brown onderstrepen. De Australiër maakt daarin de vergelijking met een kleine 18 maanden geleden, toen McLaren een van de slechtste auto's op de grid was. "Ik denk dat niemand hier ooit heeft gedroomd van het winnen van races. Zeker als je ziet hoe we vorig seizoen begonnen en waar we nu staan. Dat is een geweldige omkeer en ik ben trots om daar onderdeel van uit te maken."

Wat denk jij? Wint McLaren dit jaar een wereldtitel en zo ja, welke? Laat het hieronder weten!

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore