Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst naar 'giftige' sociale media na crash met Sainz: "Kun je beter wegblijven"

De crash tussen Sergio Perez en Carlos Sainz was een veelbesproken onderwerp na afloop van de GP van Azerbeidzjan. Perez blikt erop terug in Singapore en wijst vooral op de giftigheid van sociale media.

Sergio Perez en Carlos Sainz lagen op podiumkoers tijdens de race in Bakoe, maar uiteindelijk kwamen de twee elkaar letterlijk tegen op de baan. Het betekende met nog een paar rondjes te gaan het einde van de race voor beide mannen. Na afloop van de race doken er beelden op dat Perez naar Sainz toe liep en het erop leek dat hij de Ferrari-coureur op zijn hoofd leek te slaan. In Singapore neemt de Mexicaan daar duidelijk afstand van.

"Ik praatte tegen Carlos toen hij naar beneden keek. Ik vertelde hem dat ik tegen hem praatte. Ik duwde hem niet. Op de video ziet het er erger uit dan het is", zo begint Perez zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Carlos is een van mijn beste vrienden in de rijdersgroep. De laatste persoon met wie ik had willen clashen was Carlos. We hebben de bladzijde omgeslagen en hopelijk kunnen we allebei een geweldige race rijden in Singapore."

De stewards besloten uiteindelijk om geen van de coureurs te bestraffen en het af te doen als een race-incident. Volgens Perez is het nu ook 'irrelevant' om een schuldige aan te wijzen. De twee spraken met elkaar en realiseerden zich dat ze het 'allebei hadden verpest', waar ze 'super, super verdrietig over waren'. 

Dan richt de Mexicaan zich nog op de commentaren die hij kreeg op sociale media na afloop van het incident. "Ik moet zeggen dat de sociale media in dat opzicht soms erg giftig kunnen zijn. Het is het beste om daar weg te blijven, want meestal weten mensen niet precies de waarheid. En de waarheid is dat we allebei enorm teleurgesteld waren."

"Het is niet zo dat ik op zijn hoofd sloeg, of sommige van de opmerkingen die ik heb gezien. Ik heb er niets over te zeggen. Carlos weet het precies en we liepen na afloop eigenlijk samen terug naar de paddock. We waren allebei super teleurgesteld in onszelf na zo'n race, met wat we allebei deden en dat we ons weekend zo eindigden", zo sluit Perez af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024