Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Testmogelijkheden uitgebreid in nieuwe reglementen, Haas pakt haar kans

Recent onthulde de FIA de nieuwe sportreglementen voor het seizoen van 2024. Het autosportorgaan heeft enkele wijzigingen aangebracht in de regels met betrekking tot de privé test- en filmdagen voor Formule 1-teams. Haas maakt alvast dankbaar gebruik van die unieke kans.

Hulkenberg Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Filmdagen voor Formule 1-teams - officieel aangeduid als 'Promotional Events' in de sportreglementen - zijn oorspronkelijk bedoeld voor marketing- en promotiedoeleinden.

De Formule 1 is echter een sport waarin men van iedere maas in de wet gebruikmaakt. Vaak is een filmdag de eerste en laatste keer dat een F1-team haar bolide over een echt circuit laat rijden, voordat de officiële testdagen plaatsvinden. Daardoor is het gebruikelijk geworden om deze dagen te gebruiken als een soort testdag waarop teams belangrijke gegevens kunnen verzamelen over hun nieuwe Formule 1-bolide. Wel wordt er met 'speciale' banden gereden, waardoor er uitsluitend data over de auto vergaard kan worden.

Tot en met 2023 was het toegestaan om in totaal 200 kilometer af te leggen tijdens filmdagen, verdeeld over twee sessies van maximaal 100 kilometer per stuk. Deze sessies mochten op dezelfde dag plaatsvinden. Onder artikel 10.4 van de sportreglementen voor 2024 staat nu dat teams per sessie 200 kilometer mogen rijden. Dit betekent dat twee sessies nu goed zijn voor een totale afstand van 400 kilometer. De FIA meldt echter wel dat de twee sessies van elk 200 kilometer niet op dezelfde dag mogen worden gehouden.

Haas liet al weten daar dankbaar gebruik van te maken. Het Amerikaanse team probeert op te krabbelen na een zwaar 2023 en kan iedere kilometer goed gebruiken richting de wintertests en de eerste races. Haas heeft daarom besloten om de beide filmdagen al vóór de testdagen in Bahrein in te zetten. Op 11 februari rijdt de nieuwe Haas op het circuit in Silverstone en op 19 februari wordt er nog een filmdag ingezet in Bahrein. Zo hoopt het team optimaal aan de testdagen te kunnen beginnen en een vliegende start te kennen. De tijd zal uitwijzen of het helpt.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore