Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur furieus na debacle GP Las Vegas: "Onacceptabel!"

Carlos Sainz reed over een losgeschoten putdeksel in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas, wat voor veel schade aan zijn Ferrari zorgde. Teambaas Fred Vasseur is woedend.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een bijzonder moment in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas: Carlos Sainz viel stil nadat hij hard over een putdeksel reed. De FIA besloot om vanwege veiligheidsredenen de sessie verder te staken. Teambaas Fred Vasseur schoof aan in de persconferentie en was op zijn zachtst gezegd niet blij met de hele situatie.

"Carlos vertelde meteen dat hij iets op de baan had geraakt", vertelt Vasseur. "Hij wist niet wat het was, maar de situatie is zo dat we de monocoque, motor en batterij hebben moeten loskoppelen. Het is een onacceptabele situatie."

Vasseur heeft weinig zin om er verder op in te gaan of andere vragen te beantwoorden. "Ik heb geen interesse in het grotere plaatje. Kan ik de persconferentie al verlaten? We kenden een slechte training en het was fucked up voor Carlos, want hij kan zeker niet aan de tweede training deelnemen. De show is de show, maar het is gewoon onacceptabel. De F1 heeft het sportief gewoon shit voor elkaar, al ben ik er nog steeds van overtuigd dat het een mooi evenement gaat zijn."

Bekijk hieronder de beelden van het incident.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024