Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen benadrukt dat Red Bull moet genieten. "Niet iedereen praat hierover"

Als er naar het scorebord in de Formule 1 gekeken wordt, lijkt het bijna normaal dat Red Bull en Max Verstappen zege na zege boeken. Zo normaal is dat echter niet en van elke nieuwe overwinning moet hard genoten worden, zo benadrukt de nu drievoudig wereldkampioen.

Verstappen Qatar win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op één race na, de Grand Prix van Singapore, won Red Bull alle Formule 1-races van het huidige seizoen. Sergio Perez won er twee, Max Verstappen de overige veertien - en hiermee de wereldtitel van 2023. Een seizoen zoals het Oostenrijkse topteam nu beleeft is ongelooflijk speciaal, dat benadrukt de Nederlandse regerend kampioen.

Keer op keer winnen is namelijk lastig, ook al heb je de snelste auto van het veld. Al is het een regenbui of een strategische call: alles kan de uitloop van een Grand Prix veranderen. Verstappen uit bij Formula 1 hoe trots hij is dat Red Bull zo veel wint. "Dat is namelijk altijd heel lastig en dus moeten we erg trots zijn binnen ons team, dat de juiste calls maakt terwijl het onder hoge druk staan."

"Ik ben dus heel blij met iedereen binnen het team, dat intens veel onder druk staat. Men denkt dat alles best makkelijk is als je een snelle auto hebt, maar iedereen moet zijn best doen en er het allerbeste uit halen."

Wat daarbij belangrijk is volgens Verstappen, is genieten van elke zege. Zoals hij vaker over de boordradio zei: genieten van het moment. "Niet veel mensen praten erover, het genieten van dit en onderdeel zijn van het team. Net als zelf een leuke tijd hebben. Ik zeg altijd: we moeten hiervan genieten, want dit zal niet eeuwig duren. Gelukkig kan ik dit delen met heel veel fantastische mensen."

"De (winnende) omgeving was er altijd al, maar nu hebben we ook nog eens een snelle auto. Als je die twee combineert, dan krijg je iets fantastisch", aldus de drievoudig Formule 1-kampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore