Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deed zijn monteurs weer versteld staan: "Drie keer raakte ik de muur"

De monteurs van Max Verstappen zijn heel wat gewend van de Nederlander, maar in Monaco '23 keken ook zij toch met verbazing toe. Dat ene rondje in de smalle straten van het prinsdom, waar kwam dat vandaan?

Tijdschema F1 GP Monaco 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is in de Viaplay-documentaire Verstappen - Lion Unleashed 3 waarin terug wordt geblikt op de Formule 1 Grand Prix van Monaco van het afgelopen seizoen. Met name de kwalificatieronde van Verstappen aldaar was een waar huzarenstukje.

Verstappen moest heel diep gaan. Ja, hij deed in elke vrije training bovenin mee, maar een poleposition-rondje was geen gegeven, zelfs na de laatste twee sectoren nog niet. Maar toen kwam de Nederlander aan in Verstappen-land.

"Hij was altijd sterk in die laatste sector, maar die ronde was evengoed, misschien niet over het randje, want dan had hij 'm in de muur gehangen, maar wel er bovenop", aldus vader Jos Verstappen: "Het was echt een heel erg goede ronde."

3x tegen de muur

Dat laatste kan Max Verstappen zelf beamen en hoewel hij niet zijn Waterloo vond in de muur, heeft hij 'm naar eigen zeggen wel geraakt. Niet één keer, niet twee keer, maar liefst drie keer.

"Toen ik bij het tweede meetpunt kwam, wist ik dat ik mijn tijd aan het verbeteren was, maar ik wist ook wat de anderen daar hadden gedaan. Ik had zoiets van 'het is nog niet genoeg'. Ik wist echter ook dat mijn laatste sector sterk was en dat ik daar wat meer moest riskeren en wat meer ruimte moest zien te vinden."

"Ik heb daarbij wat muren geraakt, zowel bij het ingaan- en uitkomen van de chicane, al ook bij het opkomen van startfinish. Ik denk dat zelfs de monteurs niet hadden verwacht dat het erin zat. Toen ik uit de auto stapte, trilde mijn handen nog steeds."

Voor Max was het een belangrijk moment, weet vader Jos. In het verleden was het meer dan eens fout, met name ook in die laatste sector: "Om het juist hier te doen, wetende hoe hij met de auto tot het uiterste kon gaan, voelde heel speciaal voor hem."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024