Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Verstappen komt aardig uit de startblokken tijdens eerste training Singapore

Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste training voor de GP van Singapore. Lando Norris staat op P2, met Max Verstappen op de vierde positie na de eerste sessie.

Verstappen FP1 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore startte terwijl het licht was in Singapore, waardoor de omstandigheden niet representatief zijn voor de kwalificatie en de race later in het weekend. De teams gingen in het begin van de sessie op de medium en de harde banden naar buiten, om de auto's te checken.

Tijdens de inleidende beschietingen zat Max Verstappen er goed bij, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Lando Norris. De McLaren-coureur sloeg gelijk een aardig gat met Verstappen, een halve seconde. Daarna ging Norris nog een klap harder en zodoende kwam hij op een 1:33.1 terecht. Daardoor was de marge met Verstappen ineens gegroeid tot 1,2 seconde. Ondertussen kwam de Nederlander op een voorlopige P12 terecht. Leclerc zette nog eens aan en ging nog eens een kleine halve seconde sneller dan Norris, waarna de meeste coureurs de pitstraat opzochten.

Uitslag Eerste vrije training - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Naar de zachte banden

Met nog ruim een halfuur op de klok werden de zachte banden onder de wagens geschroefd. Norris zette de eerste echt snelle tijd neer, al lag de McLaren duidelijk nog niet op rails. Norris was wel een halve seconde sneller dan Leclerc, al deed hij dat dus op twee compounds zachter. Verstappen sprong niet veel later naar P2 op twee tienden van Norris.

Onder meer Carlos Sainz en Yuki Tsunoda kwamen tussen Norris en Verstappen terecht, terwijl de Brit ondertussen ook nog een stuk sneller ging en het gat naar Verstappen opnieuw een halve seconde was. Niet veel later verbeterde ook de Nederlander zijn tijd en was de marge een stuk kleiner, namelijk 2,5 tienden. Uiteindelijk was Leclerc de snelste man tijdens de eerste training, al was het verschil slechts 76 duizendsten met Norris. Daarachter kwamen Sainz, Verstappen en Tsunoda.

Tijdens de tweede sessie wordt er echter veel meer duidelijk over de verhoudingen. Dan wordt er dus in dezelfde omstandigheden gereden als tijdens de kwalificatie en de race.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024