Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Verstappen slaat ijskoud toe als het er écht toe doet in kwalificatie GP Abu Dhabi

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Het hele weekend liep hij met balansproblemen wat achter de feiten aan, maar in de kwalificatie niet meer.

Na twee moeizame vrije trainingen voor het succesduo Max Verstappen/Red Bull prijkt de naam na de eerste runs in Q1 wel gewoon bovenaan. In het donker zijn de omstandigheden anders en dat kan enkele verschuivingen verklaren. Red Bull maakt er een één-twee van als Sergio Perez met zijn tweede run aanschuift achter de Nederlander.

De grootste verliezer van het eerste kwalificatiedeel heet Carlos Sainz, die klaagt over verkeer. Hij valt uit samen met Logan Sargeant, Guanyu Zhou, Valtteri Bottas en Kevin Magnussen.

Verstappen ging in zijn tweede run in Q1 op gebruikte banden naar buiten. Zo kan hij voor de eerste run in Q2 nieuwe banden aanspreken, daar waar vele anderen nu juist op gebruikte banden rijden. Hij pakt zeven tienden op alles en iedereen, totdat Lando Norris op twee tienden achter de Nederlander aansluit, en wel op gebruikte banden. Hij klokt daarbij zelfs paarse sectortijden.

Uitslag Kwalificatie - Abu Dhabi

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen weet dan dat hij genoeg heeft gedaan en blijft binnen. De beide Mercedessen en Aston Martins staan op de wip als de klok op 0 staat. Van dat viertal gaan enkel George Russell en Fernando Alonso door, ten koste van hun teamgenoten. Zij verkeren in het goede gezelschap van Daniel Ricciardo, Alexander Albon en Esteban Ocon.

Ook in Q3 legt Verstappen met een 1:23,4 de benchmark neer. Hij doet dat op nieuwe banden, waar anderen op gebruikte banden zich stukbijten op zijn tijd. Opnieuw is het Lando Norris die het dichtste bij komt. Het zijn echter marges die te groot blijken te zijn voor de concurrenten om toe te slaan, ook als zij wél vers rubber aanspreken.

Het is Oscar Piastri die zijn teamgenoot verschalkt op de streep, waarna Charles Leclerc beide McLarens pakt. Verstappen verbetert zijn tijd niet en ook Sergio Perez en George Russell maken geen moment echt aanspraak op poleposition. Die gaat naar Verstappen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore