Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stipt cruciale factor aan na dominante zege in Brazilië

Een chaotische start, crashes, een rode vlag en meer konden Max Verstappen allemaal niet van zijn zeventiende overwinning van het Formule 1-seizoen houden. Hij vertelt wanneer en hoe hij het verschil maakte.

Verstappen win Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een voorsprong van acht seconden op Lando Norris en maar liefst ruim een halve minuut op de rest van het veld, reed Max Verstappen in Brazilië naar de zege. Door een chaotische start kwam er een rode vlag en moest Verstappen zijn eerste plek plots verdedigen ten opzichte van Norris.

Toch overleefde hij dat allemaal. Dat gaf de doorslag, samen met de middelste stint, zo vertelt de Red Bull-coureur. "De starts waren heel belangrijk en beide starts waren heel goed volgens mij. Daarna ging het de hele race om het managen van de banden. Op elke band waren we goed, maar in de middelste stint wisten we echt een gaatje op te bouwen. Een hele sterke stint was dat", zo doelt hij op de ruim 25 ronden op de mediums.

Slaperig?

Het leek dus een eenzame race te zijn geweest voor Verstappen. Zijn ogen kon hij echter geen moment dicht doen, zo vertelt hij.

"Het zag er allemaal goed uit, maar met de hoge slijtage hier in Interlagos ben je constant correcties aan het maken tijdens het rijden. De focus moest er dus altijd zijn, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen deze zondag!", lacht de Nederlander.

Even een weekje rust nu, na een slopende triple header. Over twee weken reist het circus af naar Las Vegas. Max is benieuwd. "In Vegas zal het heel anders zijn dan hier. Koud en ik ben benieuwd naar de grip op het stratencircuit. Het is nieuw voor iedereen, dus ongetwijfeld vol verrassingen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore