Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tempert verwachtingen voor GP Mexico: "Niet ons beste circuit"

Max Verstappen won al vijftien races in 2023, maar is er niet zeker van dat de Grand Prix van Mexico ook op dat lijstje komt te staan.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De derde wereldtitel is binnen, maar dat betekent niet dat Max Verstappen het rustiger aan doet in de Formule 1. De 26-jarige Nederlander haalde in de Verenigde Staten zijn vijftigste zege uit zijn carrière binnen en kan in Mexico zijn eigen record van meeste zeges in een jaar uit de boeken rijden. Toch is Verstappen er nog niet zo zeker van dat de Red Bull heel snel gaat zijn op het Autódromo Hermanos Rodriguez.

"Persoonlijk denk ik dat dit niet ons beste circuit gaat zijn", vertelt Verstappen tegen onder andere RacingNews365. "Kijkend naar het gedrag van de auto, reageert hij niet zo goed in de langzame bochten en op de kerbstones. Daarom denk ik dat het vrij lastig gaat worden, vooral over één ultieme ronde. Normaal gesproken is onze snelheid wel beter in de race, maar het wordt een spannende strijd met Mercedes, Ferrari en McLaren."

Geen voordeel op hoogte?

In het verleden reageerde de Honda-motor goed op hoogte. Het circuit in Mexico City ligt namelijk meer dan tweeduizend meter boven zeeniveau. Verstappen ziet dat de andere teams een stap hebben gezet. "Ik denk dat meer teams goed op hoogte acteren. Een paar jaar geleden hadden we een licht voordeel, maar het lijkt erop dat meerdere motorleveranciers het nu onder controle hebben gekregen."

De Limburger vindt het ook te kort door de bocht dat Red Bull altijd goed is in Mexico. Verstappen won er al viermaal. "De auto is ieder jaar anders en het gedrag verschilt dan ook. Je kan niet stellen dat we nu snel gaan zijn omdat we dat de afgelopen vier a vijf jaar ook waren. Alle bolides worden doorontwikkeld en de RB19 gedraagt zich best wel anders dan onze auto van vorig jaar."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024