Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Zelfkritische Norris ziet een ongenaakbare Verstappen: "De beste coureur in de beste auto"

Lando Norris raakte bij de start van de sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië meteen zijn eerste plek kwijt aan Max Verstappen en kon de Nederlander daarna niet meer uitdagen. De Brit is realistisch.

Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd om de zege in de sprintrace werd eigenlijk wel beslist bij de start. Max Verstappen kwam beter van zijn plaats dan Lando Norris, die ietsje later ook kortstondig George Russell moest laten gaan. Norris herstelde snel de pikorde ten opzichte van Russell, maar zag Verstappen stukje bij beetje weglopen. Uiteindelijk zat er niet meer in dan de tweede plaats. Norris is desondanks blij en kijkt niet naar Verstappen, zo vertelt hij na afloop.

"Onze snelheid was goed vandaag", stelt Norris. "We rijden niet per se tegen Max, want hij is een van de beste coureurs die over een van de beste auto's uit de Formule 1 beschikt. Ik ga er niet vanuit dat we met Red Bull vechten op een circuit waar we van dachten dat het minder goed voor ons zou zijn. We mogen blij zijn met dit resultaat."

Norris wil naar de start kijken

De McLaren-coureur lacht als hem wordt gevraagd of Verstappen net wat meer vermogen had bij de start. "Max heeft helemaal niet meer vermogen, ik heb meer vermogen! We moeten de start gaan bekijken. In eerste instantie leek ik goed weg te komen, maar ik was misschien een beetje te conservatief. Ik probeerde het op safe te spelen en dat moeten we richting zondag verbeteren."

Norris is wel zelfkritisch over de openingsfase, toen Russell aan hem voorbij vloog. "Ik viel een beetje in slaap in ronde 1. Daarna was de snelheid goed. Ik probeerde wel naar Max toe te rijden, maar het was niet genoeg. Toch heb ik het naar mijn zin gehad."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore