Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon ziet bepalende voorsprong Red Bull op één vlak: "Die nog niet verloren"

Alexander Albon, voormalig Red Bull-coureur, vindt dat het team van onder andere Max Verstappen één groot voordeel heeft op onder meer McLaren als het gaat om de strijd om de constructeurstitel.

Albon FP2 Hungary
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij het ingaan van de zomerstop had Red Bull een voorsprong van 42 punten op McLaren in de strijd om de constructeurstitel. Mede door het slecht presteren van Sergio Perez is McLaren dichter bij het team van Max Verstappen gekomen. Een eerste constructeurstitel voor McLaren sinds 1998 lonkt dan ook. 

Maar Alexander Albon, nu rijdend voor Williams, maar in 2019 en 2020 teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, ziet dat het Oostenrijkse team een belangrijk voordeel heeft op de concurrentie. En dit ondanks dat onder meer McLaren een sterkere wagen op het moment lijkt te hebben dan de RB20. "Ondanks alles zie ik Red Bull nog steeds als een zeer goed opererend team", legt hij in een exclusief gesprek met RacingNews365 uit.

"Ik heb nog steeds het gevoel dat ze hun voorsprong voor wat betreft de totale uitvoering van het weekend nog niet hebben verloren. De pitstopstrategie is over het algemeen altijd erg goed. En ze laten zien dat ze zelfs als ze niet altijd een topauto hebben, of het nu Max is of het team, de dingen erg goed uitvoeren. Ik denk dat dat een van de grootste pluspunten is die Red Bull altijd heeft gehad, namelijk dat ze in de jaren dat ze achter Mercedes reden een heel sterk raceteam hebben gevormd. En voor mij zie je nog steeds een klein beetje van dat laatste. Ze lijken op dat vlak nog altijd een voorsprong te hebben op andere teams."

Dat McLaren nu Red Bull zeer dicht genaderd is, verbaast Albon niet. "Uiteindelijk zouden mensen Red Bull gaan inhalen", zegt hij. "Ik denk dat dat het mooie is van de reglementen die niet veranderen, dat er genoeg tijd is voor teams om hun achterstand in te halen." 

"McLaren ziet er heel anders uit dan de andere topteams en het lijkt erop dat hun filosofie werkt, wat heel interessant is. Ik heb mensen zien praten over hoe de ontwikkeling van de Red Bull-auto's is vertraagd, omdat ze hun piek hebben bereikt en moeite hebben om meer prestaties aan hun auto toe te voegen. Ik denk dat je op een gegeven moment de beperking kunt zien - de reglementen zijn beperkt, dus je kunt maar zoveel doen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel