Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Alfa Romeo bevestigt Formule 1-line up voor 2024

Alfa Romeo heeft zojuist officieel de Formule 1 line up voor voor 2024 bekengemaakt. Het beste nieuws is voor Guanyu Zhou.

Bottas Zhou Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alfa Romeo, dat volgend jaar overigens geen Alfa Romeo meer heet omdat Alfa Romeo als titelsponsor en technisch partner het team van Sauber verlaat, gaat verder met een ongewijzigde line up. Valtteri Bottas had al een contract voor 2024 op zak, maar dat van Guanyu Zhou moest worden opengebroken.

Er gingen geruchten dat het stoeltje van de Chinees op de tocht stond, maar het team waardeert zijn professionele houding, evenals zijn sterke technische feedback en methodische aanpak van zaken. Voor hoeveel jaar Zhou heeft bijgetekend, wordt niet vermeld, een verlenging voor één jaar lijkt waarschijnlijk.

In de schaduw van Bottas en Zhou is ook het contract van Theo Pourchaire opengebroken. Hij is ook volgend jaar de reservecoureur van het team. Alfa Romeo is van mening dat de Fransman op een positieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van het team.

De komende twee jaar zullen voor Alfa Romeo overgangsjaren zijn. Immers, in 2026 treedt Audi toe tot de Sauber-familie, om op papier als Audi-fabrieksformatie door het leven te gaan. Sauber blijft daarbij het chassis ontwikkelen, de aandrijving komt voor rekening van de Duitse autobouwer.

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel