Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso heeft één helder doel voor ogen: "Daar moeten we van genieten"

Fernando Alonso moet het dit jaar doen met een voorlopig negende positie in het rijderskampioenschap. Toch heeft hij samen met Aston Martin een duidelijk doel voor ogen en hij wil daarom vooral positief blijven.

Alonso Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het huwelijk tussen Fernando Alonso en Aston Martin begon vorig jaar nog veelbelovend. Begin 2023 stond de Spanjaard in de eerste acht races maar liefst zes keer op het podium. Daarna zakte Aston Martin echter weg, maar Alonso wist toch nog twee podiumplekken te pakken. Uiteindelijk moest hij het doen met P4 in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs.

Hoe anders is het dit jaar. In de eerste zes races pakte Alonso wel telkens punten, maar het beste resultaat was 'slechts' een vijfde positie in Saoedi-Arabië. In de acht daaropvolgende races moest Alonso genoegen nemen met drie puntenfinishes. Achter de vier topteams is de Aston Martin-coureur de best presterende coureur van het F1-veld.

Ook al presteert Aston Martin niet naar wens, Alonso laat zich daar niet echt door leiden. "Ik geniet van de reis. We willen kampioen worden. We willen volgend jaar competitief zijn en ook de grote kans in 2026 grijpen (met de reglementswijzigingen, red.). Dit is niet het moment om gefrustreerd te zijn, het is tijd om te genieten van het proces en om een groot team te worden", zo vertelt hij tegenover The Independent.

Alonso wil dus niet somber zijn. "Nee, ik kan het geen frustratie noemen. Ik denk dat het de aard van de sport is. Aan het einde van de dag zijn we niet blij met onze positie, dat is zeker. Maar in december zal er maar één blij zijn. Waarschijnlijk zal de nummer twee gefrustreerder zijn dan ik in Abu Dhabi. Dat is de aard van de sport", zo sluit de Spanjaard af.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel