Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso zette zijn tanden in spectaculair duel met Perez: "Ik ging ervoor!"

Fernando Alonso versloeg op weergaloze wijze Sergio Perez in de strijd om de derde plaats tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Aston Martin-coureur leek in extremis toch een podium mis te lopen, maar pakte Perez terug in de laatste ronde. Alonso is dolblij.

Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De slotfase van de Grand Prix van Brazilië draaide compleet om het duel tussen Fernando Alonso en Sergio Perez. Alonso kreeg het lange tijd voor elkaar om zijn Mexicaanse concullega achter zich te houden, totdat Perez in de voorlaatste ronde een knappe inhaalactie plaatste in de eerste bocht. Alonso leek zo alsnog naast een belangrijk podium te grijpen, maar kreeg het wonderwel toch voor elkaar om Perez in de allerlaatste ronde opnieuw te passeren. Het levert een brede glimlach op na afloop.

"Ik stond maar liefst dertig ronden onder druk van Checo", puft Alonso. "Toen hij me twee ronden voor het einde passeerde, wist ik dat het podium niet meer mogelijk was. Hij remde echter vrij laat in de eerste bocht, waarna ik dacht: ik ga ervoor! Het is een fantastisch resultaat voor het team!"

Alonso verwijst op die manier naar de afgelopen maanden. Aston Martin zakte na een vliegende seizoensstart ver weg. "We hebben het al twee maanden heel lastig, vooral tijdens de laatste twee races. Dit podium is voor het gehele team, tot aan de mensen in de fabriek. We moeten nog veel leren over de auto, want ze zijn zo complex op aerodynamisch gebied. De afgelopen tijd hebben we geëxperimenteerd voor volgend jaar, maar we blijven vechten tot en met de laatste ronde."

Bekijk hieronder het spectaculaire gevecht tussen Alonso en Perez!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024