Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

'AlphaTauri werkt aan binnenslepen F1-routinier'

Als onderdeel van de lopende herstructurering bij AlphaTauri zou het team wel eens een zeer ervaren man kunnen aannemen na zijn vertrek bij Alpine.

Alan Permane
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voormalig sportief directeur van Alpine, Alan Permane, wordt klaargestoomd voor een nieuwe rol bij AlphaTauri in het F1-seizoen van 2024, zo wordt gemeld door Autosport.

Permane verliet Alpine medio 2023 na 34 jaar te hebben gewerkt voor het team. Zijn vertrek werd aangekondigd tijdens het Grand Prix-weekend van België. Ook toenmalig teambaas Otmar Szafnauer vertrok en Bruno Famin werd interim-teambaas.

Nieuw hoofdstuk

Met meer dan drie decennia aan ervaring in de paddock zou Permane een grote aanwinst zijn voor elk team, zodra hij contractueel beschikbaar is. Autosport meldt nu dat de veteraan klaar is voor een terugkeer in de koningsklasse met AlphaTauri, terwijl het team aan een nieuw hoofdstuk begint na het vertrek van Franz Tost als teambaas.

Nadat het vertrek van Permane afgelopen zomer werd aangekondigd, waren de F1-teambazen vol lof over hem en zijn ervaring. Toto Wolff beschreef hem als de 'rots' van de Formule 1, terwijl Christian Horner van Red Bull vond dat hij 'respect en erkenning' had verdiend.

Voor 2024 wordt Laurent Mekies de nieuwe teambaas van het team uit Faenza, met voormalig FIA-baas Peter Bayer als nieuwe CEO. Het team zal naar verwachting ook een rebranding ondergaan, hoewel de nieuwe naam nog moet worden bevestigd.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel